Izabrana v.d. ravnateljica knjižnice


Gradsko vijeće izabralo je danas v.d. ravnateljicu knjižnice.

U dogovoru s radnicima knjižnice, gradonačelnik Marko Jelić predložio je knjižničarku Ivanu Bračanov i vijeće je prijedlog prihvatilo. Svi HDZ-ovci ovaj put su bili za iako se i ovaj put tražilo mišljenje radnika – što im je prije samo nekoliko dana bio razlog da sruše prijedlog o imenovanju Ivice Šimića.

– Sretan sam što je od strane HDZ-a bilo vjerodostojno da se neće prihvatiti mišljenje radnika – komentirao je gradonačelnik Marko Jelić.

Podsjetimo, Gradsko vijeće u kojem Marko Jelić i njegova Nezavisna lista više nemaju većinu (pa sve ovisi o volji HDZ-a) odbilo je 23. 6. prijedlog gradonačelnika (nakon provedenog natječaja), a na temelju mišljenja zaposlenika, da ravnatelj bude Ivica Šimić. Sedam dana kasnije HDZ je srušio i prijedlog gradonačelnika da Šimić bude v.d. ravnatelja.

Iz HDZ-a su kao razlog neprihvaćanja prijedloga tada naveli proces izbora u kojem se tražilo mišljenje radnika.

Uz to, HDZ-ovci su tada poručili da će prihvatiti bilo kojega drugoga kandidata.

Kako bi knjižnica opstala, kako bi mogla normalno funkcionirati i kako bi radnici dobili plaće, gradonačelnik je u dogovoru sa zaposlenicima odlučio predložiti knjižničarku Ivanu Bračanov.

Vijeće je to danas prihvatilo i ona će dužnost v.d. ravnatelja obnašati do idućeg natječaja za ravnatelja, a najdulje – godinu dana.

– Neugodno mi je zbog Ivice Šimića koji je dobio nagradu Grada, kojega znaju svugdje u Hrvatskoj gdje sam došao, a i danas su me pitali za njegovu knjigu – da smo ga ovako izblamirali. Cijelo vrijeme je HDZ-u bio problem on kao kandidat. A problem s njim kao kandidatom imao je netko iz HDZ-a koji ne sjedi u ovoj vijećnici – kazao je na kraju sjednice Marko Jelić.

O slučaju (ne)izbora ravnatelja knjižnice danas je u svom tiskanom izdanju pisala i Slobodna Dalmacija. Skenirani članak možete pročitati OVDJE.

I. Š.

Izbornik