• Naslovna
  • Politika
  • Samo pet Kninjana na listama; Od parlamentarnih opcija, samo su dvije odabrale Kninjane

Samo pet Kninjana na listama; Od parlamentarnih opcija, samo su dvije odabrale Kninjane


Državno izborno povjerenstvo objavilo je danas pravovaljano predložene liste u svim izbornim jedinicama za predstojeće parlamentarne izbore.

Što se tiče naše, IX. Izborne jedinice, prijavljeno je 17 lista, a samo na pet njih mjesta su našli Kninjani.

Od parlamentarnih opcija, samo su dvije odabrale nekoga iz Knina. Riječ je o MOST-u Nezavisnih lista koji je Kninjanku Mariju Ćurić uvrstio na deveto mjesto te “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti” koja je našeg sumještanina Davora Šimičevića stavila na 12. mjesto.

Od neparlamentarnih stranaka i koalicija, njih tri su uvrstile Kninjane. Autohtona – Hrvatska stranka prava je na treće mjesto na listi stavila Kninjanina Marka Đapića. Njegov i naš sugrađanin Boris Mijakovac je na osmom mjestu koalicije u kojoj su Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, Orah, Zagreb je naš! i Za grad. I na kraju, tu je i Miroslav Jadrić koji je na četvrtom mjestu liste Stranke Hrvatski vidik.

Što se tiče HDZ-a, tu su se za Knin u kratkom vremenu stvari promijenile nagore. Naime, kninski HDZ predložio je da na listi te stranke iz Knina bude Josipa Rimac i to samo sedam dana prije njenog uhićenja. Sada na listi HDZ-a nema nikoga iz Knina.

Liste možete pogledati OVDJE.

I. Š.

Izbornik