• Naslovna
  • Društvo
  • Održana svečana sjednica Gradskog vijeća i dodijeljene stipendije učenicima, studentima i sportašima

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća i dodijeljene stipendije učenicima, studentima i sportašima


Na kninskoj tvrđavi danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana sv. Ante, zaštitnika Knina.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić tom je prigodom održao prezentaciju završenih i započetih projekata gradske uprave. Uz to je otkrio da se u Kninu uskoro otvara sveučilišni specijalistički studij Upravljanje gradom. Bit će to odjel istoimenog studija koji se nalazi u sastavu Sveučilišta u Zagrebu. Natječaj bi trebao biti raspisan već ovoga ljeta.

Gradonačelnik se osvrnuo i na aktualnu situaciju u društvu istaknuvši da je svaki član društva dužan ukazati na nečije moralne propuste, a u suprotnom i sam snosi krivicu.

Okupljenim vijećnicima i osobama iz kninskog javnog života obratili su se i predsjednica Gradskog vijeća Vedrana Požar te šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Na današnjoj sjednici dodijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Nagradu Grada za životno djelo dobio je profesor emeritus dr. sc. Bogdan Cvjetković,
umirovljeni profesor Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za zapažene rezultate u znanstvenom, nastavnom i stručnom radu te promicanju lika i djela dr. Lovre Montija.

Nagradu Grada Knina dobili su Zlatko Mateša, Josip Čop i Ivan Vukić.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Matreša nagradu je dobio za izniman doprinos unapređenju razvoja kninskog sporta i za zapažena ostvarenja u razvoju olimpijskog pokreta.

Gavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop nagradu je zaslužio za izniman doprinos unapređenju razvoja kninskog sporta i za zapažena ostvarenja u razvoju olimpijskog pokreta.

Državnom tajniku u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ivanu Vukiću nagrada je dodijeljena za dugogodišnji predani rad i suradnju s braniteljskim udrugama s područja Grada Knina u rješavanju problema hrvatskih branitelja.

Plaketu Grada Knina dobio je ravnatelj Doma zdravlja Knin Petar Čagalj za doprinos liječničkoj struci, odgovoran i savjestan odnos prema pacijentima te dugogodišnji predan rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Grb Grada Knina uručen je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja za 70-godišnji nesebičan rad i doprinos društvenoj zajednici kroz pruženu pomoć, iskazanu humanost i hrabrost.

Uvertira u sjednicu Gradskog vijeća dogodila se također na tvrđavi gdje su kninskim studentima, učenicima i sportašima dodijeljene stipendije.

Sredstva za stipendije osigurana su u gradskom proračunu, a dodijeljeno je ukupno 27 stipendija i to deset učeničkih, deset studentskih i sedam sportskih. Ugovore je potpisao gradonačelnik Marko Jelić koji je stipendistima poručio da su ponos grada.

I. Š.

Izbornik