• Naslovna
  • Društvo
  • Ministar Beroš u Kninu: Zadovoljan sam reakcijom kninske bolnice

Ministar Beroš u Kninu: Zadovoljan sam reakcijom kninske bolnice


Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je danas kninsku Opću i veteransku bolnicu Hrvatskog ponosa, a nakon razgovora s čelnicima bolnice, Grada i Županije dao je izjavu novinarima.

– Razgovarali smo o epidemiološkoj situaciji, načeli smo i druge aktualne zdravstvene teme, a bilo je riječi i o popuštanju naših mjera, o tom balansu očuvanja zdravlja i očuvanja gospodarskih aktivnosti. I dalje je potreban oprez, a moramo i poštivati fizičku udaljenost – kazao je.

Dodao je kako je zadovoljan reakcijom kninske bolnice na zarazu.

– Zahvaljujući djelovanju epidemiološke struke i postupanju osoblja u bolnici ova kriza je riješena na zadovoljavajući način. S obzirom na specifičnost zdravstvene usluge koju bolnica pruža, a to je skrb za bolesnike na produljenom liječenju, moglo je drugačije završiti. Zadovoljan sam reakcijom kninske bolnice – rekao je ministar i najavio kako od 4. svibnja zdravstvene ustanove trebaju započeti s vraćanjem u uobičajenu funkcionalnost.

Župan Goran Pauk zahvalio se ministru i nacionalnom stožeru na radu i ulijevanju povjerenja građanima. Izvijestio je kako u županiji trenutno ima 83 oboljela od COVID-a-19 te 32 koji su ozdravili.

Gradonačelnik Marko Jelić je istaknuo da je zadovoljan situacijom u Kninu.
– Već desetak dana nema oboljelih što je za pohvalu. Moramo čuvati zdravstveni sustav u gradu i u čitavoj zemlji. Pokazalo se da zdravstveni djelatnici rade posao kako treba i imamo se čime dičiti – kazao je Jelić te, kao i ministar, pozvao na daljnji oprez.

Ravnateljica kninske bolnice Kristina Bitunjac govorila je o trenutačnom stanju u kninskoj zdravstvenoj ustanovi.

– Bili smo u kontaktu s epidemiološkom službom i držali se njihovih naputaka te smo uspješno i brzo stavili situaciju u bolnicu pod kontrolu. Pripremamo se za normalizaciju, jučer je s radom krenuo objedinjeni hitni bolnički prijem, a uskoro ćemo krenuti i s hospitalizacijom i hladnim pogonom, naravno, u dogovoru s epidemiološkom službom i ministarstvom – kazala je.

I. Š.

Izbornik