• Naslovna
  • Kultura
  • Katarina Gugo na predavanju otkrila: Po prvi put u povijesti počinje arheološko istraživanje najstarijeg dijela kninske tvrđave

Katarina Gugo na predavanju otkrila: Po prvi put u povijesti počinje arheološko istraživanje najstarijeg dijela kninske tvrđave


IMG_0338Po prvi put u povijesti počinje arheološko istraživanje najstarijeg dijela kninske tvrđave, sjevernog dijela tvrđave poznatog kao Kaštel Knin koji se počeo graditi u 9. stoljeću i u kojem je bilo sjedište kraljevskog dvora hrvatske srednjovjekovne države.

Otkrila je to arheologinja mr. sc. Katarina Gugo na sinoćnjem predavanju o srednjovjekovnim utvrdama kojega je u organizaciji Narodne knjižnice Knin održala na kninskom Veleučilištu.

Projekt je upućen Ministarstvu kulture i ministrica je prema ovoj inicijativi zauzela afirmativan stav, otkrila nam je kninska arheologinja. Ne treba puno pričati koliko bi rezultati ovog istraživanja mogli biti značajni za arheološku i povijesnu znanost.

Samo predavanje Katarine Gugo bilo je poučno, zanimljivo i dinamično, a poseban šarm predavanju dala je pozadinska srednjovjekovna ambijentalna “chill out” glazba.

 

Izbornik