I na Gradskom vijeću o koronavirusu


Kninsko Gradsko vijeće danas je održalo relativno kratku sjednicu na kojoj je usvojilo nekoliko “protokolarnih” prijedloga odluka, planova i pravilnika.

Usvojeni su tako Pravilnik o radu Narodne knjižnice Knin i izmjene i dopune Statuta Grada, stavljen je izvan snage Detaljni plan uređenja Novog centra te je usvojena Godišnja analiza stanja u 2019. kao i godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite na području Grada za ovu godinu.

U vijećničkim pitanjima, Marinko Tokmakčija iz HDZ-a je pitao je li Grad spreman za koronavirus.

Načelnik Stožera civilne zaštite Marijo Ćaćić odgovorio je kako će se na službenoj internet stranici Grada objavljivati sve novosti po tom pitanju. Dodao je kako je kninska bolnica dobro opremljena kao i da ima rezervni prostor za karantenu. Pozvao je također građane da ne šire paniku jer za to nema potrebe.

Izvijestio je i da je Grad dao izraditi letke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o koronavirusu te ih je podijelio djeci u školama.

Davor Ilić, vijećnik Nezavisne liste Marka Jelića pohvalio je Grad zbog rješavanja problema rasvjete u Novom naselju u Golubiću te je pitao kada će se taj problem riješiti u “starom” dijelu Golubića.

Gradonačelnik Jelić mu je odgovorio da će i taj dio Golubića uskoro dobiti led rasvjetu. Dodao je kako je u Kninu s novim led ravjetnim tijelima “riješeno” oko 70 posto javne rasvjete te da će cijeli posao uskoro biti priveden kraju, a to će Kninu na godišnjoj razini samo u električnoj energiji donijeti uštedu u visini od oko 700 tisuća kuna.

I. Š.

Izbornik