• Naslovna
  • Crna kronika
  • Prevario 7 osoba uzimajući predujam za postavljanje PVC stolarije koju nikad nije postavio

Prevario 7 osoba uzimajući predujam za postavljanje PVC stolarije koju nikad nije postavio


Kninska policija uhvatila je 44-godišnjaka koji je prevario sedam osoba uzimajući predujam za postavljanje PVC stolarije koju nikad nije postavio.

Evo i policijskog izvještaja:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom osumnjičenim za prijevare na štetu sedam osoba u dobi od 41 do 74 godine.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, u vremenu od mjeseca veljače prošle godine do 20. veljače ove godine, u šest navrata na području Knina i jednom na području Vodica, predstavljajući se kao zaposlenik bosanskohercegovačke tvrtke lažnim prikazivanjem činjenica s oštećenim dogovarao prodaju i postavljanje PVC stolarije na njihove kuće ili stanove.

Prilikom sastavljanja ponude osumnjičeni je od oštećenih tražio uplatu predujma, nakon čega radovi nisu izvršeni u ugovorenom roku niti do 20. veljače ove godine, u kojem vremenu je osumnjičeni u telefonskom kontaktu s oštećenim obećavao izvršenje ugovorenih radova. Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je 34.500 kuna i 2.500 EUR-a, koji novac su oštećeni uplatili osumnjičenom prilikom sklapanja ponude na ime predujma.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Kako raspolažemo saznanjima da na našem području ima još osoba koje su prevarene od strane 44-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina, koji je osumnjičen za 7 prijevara (naše današnje priopćenje), molimo da putem svojih medija pozovete građane da ukoliko su oštećene na isti način, to prijave policiji u najbližoj Policijskoj postaji ili pozivom na besplatan broj 192.”

I. Š.

Izbornik