Izvrstan rezultat na G2 turniru: Josip Teskera brončani na President’s Cupu u Švedskoj


Izvrstan nastup imao je Josip Teskera na jakom turniru iz G2 serije – President’s Cupu u Švedskoj gdje je osvojio broncu i bio jedini muški senior iz Hrvatske koji je osvojio medalju prvoga dana natjecanja.

U Arapskim Emiratima Teskera je izgubio medalju “radi elektronike”, ali sad je odličnim borbama osvojio brončanu medalju i upisao na svoj konto 7.20 bodova.

Teskerina medalja je posebno važna jer je riječ o turniru iz G2 serije, jednome od najjačih u Europi na kojem sudjeluje oko 2.100 natjecatelja iz cijelog svijeta te najboljih seniorskih boraca. To je ujedno kriterijski turnir za Hrvatsku seniorsku reprezentaciju za nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u Zagrebu. Isto tako ovom medaljom Josip se kvalificirao na Europsko seniorsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama.

Redom su padali predstavnik Švedske 43:22 (prekid), Rus 30:14 i Hrvat 15:10, a onda je uslijedio poraz od starog znanca iz Turske koji je ovaj put pobijedio 13:4. Iako se rezultatski čini laka borba, to na tatamiju i nije tako bilo jer je na kraju druge runde rezultat bio samo 6:4 za Turčina.

– Nakon prvog dana imamo odmor dva dana te nas zadnjeg dana turnira u petak očekuju nove borbe, nastupaju Mateo Pratljačić i Kristina Jakovljević u juniorskoj konkurenciji – izvijestio je trener Dragan Pinjuh.

I. Š.

Izbornik