• Naslovna
  • Politika
  • U izboru novog ravnatelja muzeja Zlatka Ćesića – presudan glas Mostovke Marije Ćurić

U izboru novog ravnatelja muzeja Zlatka Ćesića – presudan glas Mostovke Marije Ćurić


Zanimljiva situacija dogodila se na kninskoj političkoj sceni, točnije na jučerašnoj sjednici Gradskog vijeća.

U izboru novog ravnatelja Kninskog muzeja Zlatka Ćesića – presudan je bio glas vijećnice MOST-a Marije Ćurić. S obzirom da vijećnica Ćurić redovito glasa protiv prijedloga vladajuće koalicije u Kninu, ovo sinoć predstavlja zanimljiv presedan.

Je li riječ o novom preslagivanju političkih snaga u Kninu ili je u pitanju tek izolirani incident – doznat ćemo na narednim sjednicama vijeća.

Inače, izbor Zlatka Ćesića podržalo je 9 vijećnika (6 vijećnika Nezavisne liste Marka Jelića te vijećnici SDP-a, SDSS-a i MOST-a). Iz redova vladajuće koalicije na sjednici nije bila Marina Krvavica koja je u vijeće izabrana kao kandidatkinja Nezavisne liste Marka Jelića da bi kasnije prešla u HDS, ali i nastavila davati potporu vladajućima.

U glasanju je bilo suzdržano svih sedam prisutnih vijećnika HDZ-a, dok jedan, Josip Bebek, nije bio prisutan na sjednici. Obje struje kninskog HDZ-a u vijeću nastupile su dakle s istim stavom što je također novina na kninskoj političkoj sceni budući da je dio HDZ-ovih vijećnika do sada uglavnom podržavao ključne prijedloge vladajućih. Hoće li ovakva politika postati kontinuitet i je li razlog tog novog smjera relativna blizina lokalnih izbora (do kojih je preostalo još 15-ak mjeseci), također ćemo vidjeti na idućim sjednicama vijeća.

I. Š.

Izbornik