Dvije prometne nesreće na području Knina proteklog vikenda


Dvije prometne nesreće dogodile su se u petak na području Knina, jedna u ulici IV. Gardijske brigade, a jedna u Pađenima. Evo policijskog izvještaja:

“U prometnoj nesreći od 13. prosinca oko 4 sata na državnoj cesti D-1 u mjestu Pađene teže je ozlijeđen 68-godišnji vozač, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u kninskoj bolnici .

Do prometne nesreće je došlo kada je 68-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Seat Leon, zagrebačkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, udario u zaštitnu metalnu ogradu uz rub kolnika, nakon čega je sletio na kameno zemljanu površinu ispod razine ruba kolnika oko 8 metara gdje se i zaustavio na krovu vozila.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješćeno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv vozača je podnijet Obvezni prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tog dana oko 13.50 sati u Kninu u Ulici 4. gardijske brigade se dogodila prometna nesreća u kojoj je 69-godišnji pješak zadobio teške i po život opasne ozlijede, zbog kojih je prevezen u Klinički bolnički centar Split, na daljnje liječenje.

Do prometne nesreće je došlo kada je 36-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom VW Golf, šibenskih registracijskih oznaka, pri skretanju udesno na prilazni makadamski put, nakon vožnje 4,5 metara po makadamu s prednjim i zadnjim desnim kotačem vozila prešao preko gornjeg dijela nogu 69-godišnjeg pješaka koji je, iz za sada neutvrđenih razloga, ležao na prilaznom putu.

Protiv 36-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.”, stoji u policijskom izvještaju.

I. Š. 

Izbornik