Gradu odobren 12,2 milijuna kuna vrijedan projekt Informacijsko-inovacijskog inkubatora


Gradu Kninu je danas odobren jedan od ključnih razvojnih projekata iz Intervencijskog plana Grada Knina pod nazivom „Rekonstrukcija i opremanje Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3I)“, kroz koji će se obnoviti te najsuvremenijom informatičkom opremom opremiti nekadašnja Stojna kuća u Poslovnoj zoni Preparandija, izvijestio je kninski dogradonačelnik Marijo Ćaćić.

Ukupna vrijednost projekta je 12,2 milijuna kuna od čega će se 10,4 milijuna sufinancirati iz Intervencijskog plana Grada Knina.

Oko 1,5 milijuna kuna će sufinancirati Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata, a preostalih 367 tisuća (što čini samo 3% ukupne investicije) predstavlja vlastito učešće Grada Knina u Projektu. Sljedeći, ujedno i posljednji, korak je izrada Odluke o sufinanciranju i potpisivanje Ugovora o sufinanciranju, nakon čega se kreće u provedbu.

“Provedbom ovog projekta ćemo osigurati suvremeno radno okruženje u kojem će mladi (i oni malo stariji) Kninjani moći, uz stručnu pomoć eksperata iz informatike i iz ekonomije, razvijati svoje ideje u području informacijskih znanosti (sotware i hardware) te ih u konačnici plasirati na tržište.

Ovim putem se posebno zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi vrlo zahtjevne projektne dokumentacije za ovaj Projekt, gđi. Zdenki Gugo, Voditeljici projektnog tima za provedbu Intervencijskog plana, stručnim službama Gradske uprave Grada Knina i Lokalne razvojne agencije Matica, stručnom timu sa Građevinskog fakulteta u Splitu, djelatnicima firme Platforma22 iz Šibenika te djelatnicima firme UHY savjetovanje iz Splita.”, poručio je dogradonačelnik Ćaćić.

I. Š.

Izbornik