• Naslovna
  • Sport
  • Novi seniorski bodovi u džepu: Teskera seniorski viceprvak Croatia Opena 2019.

Novi seniorski bodovi u džepu: Teskera seniorski viceprvak Croatia Opena 2019.


Ovog vikenda u Zagrebu Croatia Open okupio je kremu svjetskog taekwondoa.
U dvorani Dom Sportova u subotu i nedjelju održan je 25. Croatia Open 2019., najveći međunarodni taekwondo turnir u ovom dijelu Europe koji nosi status G-1 Svjetske Taekwondo federacije što ga izravno stavlja na popis turnira na kojima sportaši imaju mogućnost sakupiti bodove za rang listu, koji je ujedno i kategorizirani turnir HOO-a za seniore.

W.T. 25. Croatia Open ove je godine okupio oko 1200 sportaša u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Drugi dan nastupilo je oko 400 seniora. Josip Teskera kao treći nositej bio je slobodan prvo kolo, u drugom kolu prekidom pobjedio je predstavnika Norveške, a u trećoj borbi sa Talijanom priredio nam je dramatičnu završnicu jer je gubio te je uspio izjednačiti rezultat u zadnjim sekundama. Na kraju se moralo ići u dodatnu zlatnu rundu koju je Teskera pobjedio s dva udarca šakom.

U finalnoj borbi čekao ga je predstavnik Nigera kojem je Josip pružio dobar otpor, međutim nije bilo dovoljno za pobjedu i na kraju se morao zadovoljiti srebrnim odličjem te dobiti novih šest bodova na svjetskoj rang listi gdje trenutno zauzima 64. mjesto i olimpijskoj na kojoj zauzima 148. mjesto.

Prvog dana nastupila je i Kristina Jakovljević koja je poražena u prvom kolu, ali Kristina je imala odličnu sezonu jer je ove godine osvojila treće mjesto u Europi i prvo mjesto u državi te 2. mjesto na President kupu u Turskoj, kao i prvo mjesto na Albania Openu 2019.

I. Š.

Izbornik