• Naslovna
  • Infrastruktura
  • Obnovit će se zgrada u Zvonimirovoj i sagraditi nova ili na Senjaku ili na mjestu nekadašnjeg ŠUP-a

Obnovit će se zgrada u Zvonimirovoj i sagraditi nova ili na Senjaku ili na mjestu nekadašnjeg ŠUP-a


U Kninu će se obnoviti zgrada u Zvonimirovoj ulici te sagraditi još jedna nova ili na Senjaku ili na mjestu nekadašnjeg ŠUP-a, doznalo se danas nakon sastanka državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikole Mažara sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, kninskim gradonačelnikom Markom Jelićem i ostalim predstavnicima jedinica lokalne samouprave naše županije.

– Na području županije ove godine ćemo uložiti 26 milijuna kuna čime ćemo zbrinuti do 200 obitelji, a već sljedeće godine ćemo to povećati na 35 milijuna kuna. U Kninu ćemo završiti izgradnju zgrade u Zvonimirovoj i krenuti u projektiranje druge, nove zgrade. Inače, u Kninu ove godine imamo 121 zahtjev za dodjelom građevinskog materijala što je dvostruko više nego 2016. godine – kazao je Mažar koji je na novinarsko pitanje komentirao i retroaktivno plaćanje najma koje je uvedeno za korisnike u državnim stanovima.

– Vlada će otpisati potraživanja starija od tri godine, a sve unutar tri godine će se naplatiti – rekao je.

Na primjedbu kolegice s HRT Radio Knina da je riječ o iznosima koji nisu izračunati, za koje nisu potpisani ugovori niti su stizali bilo kakvi računi – državni tajnik nije konkretno odgovorio i pojasnio problem.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić otkrio je da će se nova zgrada izgraditi ili na području Senjaka, a riječ je o zemljištu čiji su vlasnici Grad i država ili na mjestu zgrade nekadašnjeg ŠUP-a što je stopostotno vlasništvo Grada.

Komentirao je i problem stanova koji se ne koriste.

– Jako je važno da se promijeni pristup nekorištenja stanova. Državni ured je samo prošle godine pronašao 40 stambenih jedinica u vlasništvu RH koje korisnici nisu koristili. Na taj način smanjuje se lista čekanja za stambeno zbrinjavanje ljudi koji u Kninu žive – kazao je Jelić.

Župan Goran Pauk je izvijestio da će Županija preuzeti poslove Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i dodao da će ti poslovi biti uglavnom vezani za Knin budući da se od 570 zahtjeva za stambenim zbrinjavanjem njih čak 470 odnosi na Knin.

I. Š.

Izbornik