• Naslovna
  • Politika
  • Na konferenciji za novinare HDZ-a o ‘neraspoređivanju’ četvero djelatnika: “To je politička odmazda”

Na konferenciji za novinare HDZ-a o ‘neraspoređivanju’ četvero djelatnika: “To je politička odmazda”


U Kninu je danas održana konferencija za novinare kninskog HDZ-a, a povod je ‘neraspoređivanje’ četvero djelatnika Gradske uprave uslijed provedene sistematizacije.

– Prije neka dva-tri mjeseca je donijeta odluka o sistematizaciji gradske uprave i ta odluka je imala za cilj samo promjenu naziva jednoga odjela. Na žalost, zloupotrijebljena je i donesena je sistematizacija radnih mjesta nakon koje je četvero službenika ostalo neraspoređeno i nakon koje će ti ljudi za mjesec, dva ili tri ići na ulicu. Ta odluka je klasičan čin političke odmazde jer su većina njih članovi ili su bili članovi HDZ-a – ustvrdio je predsjednik kninskog HDZ-a Nikola Blažević.

Spomenuo je i konkretna imena.

– Jure Zečević je član HDZ-a, bivši dogradonačelnik, hrvatski branitelj i iskusni sportski djelatnik i danas nakon 23 godine rada u Gradskoj upravi ne zna hoće li biti raspoređen. Stipe Jarloni je osvojio preko 100 medalja na domaćim i inozemnim natjecanjima i više je ispromovirao grad nego što će ga itko iz gradske vlasti do kraja života ispromovirati – rekao je Blažević.

Na konferenciji su bili i gradski vijećnici Nenad Tisaj i Robert Marić čime je poslana poruka o zajedništvu u stranci.

– Neki od nas su u zadnje dvije godine po različitim temama imali različita stajališta što je u demokratskoj proceduri sasvim uobičajeno. Držim da je taj sukob zapravo bio puno manjeg intenziteta nego se to nastojalo prikazati kroz pojedine medije. Danas smo svi zajedno HDZ – kazao je Blažević.

Čelnik kninskog HDZ-a je komentirao i uspješnost aktualne gradske vlasti.

– Jedino u čemu su uspješni je peglanje imidža i stvaranje dobrog dojma o onome što rade. Tu su prilično uspješni putem pojedinih medija. Danas se svi možemo pitati što je s mostom u Raškovićima, restoranom na Krčiću, žičarom za tvrđavu. Mi smo dobili, po sistemu kruha i igara, klizališta, advente i modernizaciju javne rasvjete. Više je djece rođeno 2016. kada smo mi bili na vlasti, a njihove demografske mjere nisu dale rezultata. Što se turizma tiče, dovoljno je usporediti Knin i Drniš koji ima više noćenja. Iseljavanje nije zaustavljeno, prometna povezanost je lošija no ikada. Investicija nema, investitora nema. Što se tiče Intervencijskog plana ništa osim restorana na tvrđavi nije realizirano – uputio je salvu kritika Nikola Blažević.

Najavio je i da će vijećnici HDZ-a kod izglasavanja gradskog proračuna glasati po vlastitoj savjesti.

I. Š.

Izbornik