• Naslovna
  • Infrastruktura
  • Potpisan 5,8 milijuna kuna vrijedan ugovor: Sva postojeća rasvjeta u gradu zamjenjuje se s 2 tisuće LED rasvjetnih tijela

Potpisan 5,8 milijuna kuna vrijedan ugovor: Sva postojeća rasvjeta u gradu zamjenjuje se s 2 tisuće LED rasvjetnih tijela


U Kninu su danas predstavnici Grada, HBOR-a i tvrtke Veritas Esco iz Splita potpisali Ugovor o modernizaciji javne rasvjete u Kninu vrijedan 5,8 milijuna kuna.

Riječ je o kreditu HBOR-a na 10 godina s kamatom od 0,1 posto.

– Zamijenit ćemo svu postojeću rasvjetu u gradu LED rasvjetom, a vraćanje kredita s obzirom na uvjete nećemo ni osjetiti i isplatit ćemo ga uštedom koju dobivamo ovom modernizacijom. Naime, do sada nas je rasvjeta po pitanju održavanja i troškova električne energije koštala 1,6 milijuna kuna godišnje, a sada će to biti 800 tisuća kuna. Osim u financijskom smislu, realizacija ovoga projekta bitna je i po pitanju zaštite okoliša. Na žalost, imali smo neke žalbe na cijeli proces i tu smo nepotrebno izgubili 3-4 mjeseca – kazao je gradonačelnik Marko Jelić.

–  Riječ je o europskim strukturnim sredstvima koja su na raspolaganju javnom sektoru u Hrvatskoj, a ovo je prvi takav projekt realiziran u Dalmaciji. Pohvalila bih sposobnost jedinice lokalne samouprave na stručnoj pripremi projekta – kazala je voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju, Mira Krneta.

Predstavnik odabranog izvođača, tvrtke Veritas Esco izvijestio je kako će projekt biti gotov do 8. ožujka iduće godine i kako će obuhvatiti zamjenu ukupno dvije tisuće rasvjetnih tijela i to uz 10 godina jamstva.

I. Š.

 

 

Izbornik