Jelenina će se dovršiti sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja?


Jelenina ulica 002Još se uvijek čeka na dovršetak Jelenine ulice gdje su radovi stali još u listopadu prošle godine. Naime, tijekom radova na kolniku ,znatno je oštećen nogostup, pa je Grad Knin od izvođača radova i Hrvatskih voda,koje su nositelj IPA projekta, tražio da rekonstruiraju nogostup s rubnjacima i riješe oborinsku odvodnju. No, Hrvatske vode na to nisu pristale objasnivši da takvo što nije bilo predviđeno projektom. Pregovaralo se duže vrijeme, no bezuspješno.

Stoga je Upravni odjel za komunalne poslove pripremio dokumentaciju i projekt uređenja nogostupa i oborinske odvodnje u Jeleninoj ulici aplicirao prema Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova . Ono je,naime, objavilo javni poziv za sufinanciranje projekata u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice . Riječ je o programu kojim se potiče razvoj lokalne i područne samouprave s indeksom razvijenosti ispod 100 prosjeka Republike Hrvatske.

Grad Knin se natječe i za projekt uređenja nogostupa i asfalta u Branimirovoj ulici. Javni poziv je jučer zaključen pa se očekuje skori odgovor ministarstva.

Izvor: Radio Knin

Izbornik