• Naslovna
  • Društvo
  • U subotu na staroj pijaci Sajam razmjene dječje opreme i igračaka

U subotu na staroj pijaci Sajam razmjene dječje opreme i igračaka


U subotu će se na staroj pijaci s početkom u 17 sati u organizaciji Ekološke udruge Krka održati Sajam razmjene dječje opreme i igračaka.

Sudjelovati mogu mali i veliki izlagači iz Šibensko-kninske županije, a svi sudionici će dobiti i poseban poklon-bon za sadnicu stabla i platneni ruksak. Za sve izlagače osigurana su osvježenja i mala voćna zakuska, a prijave su na broj telefona 022/664-608 ili na mail: ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr.

U okviru sajma održat će se tri radionice i to Edukativna radionica “Čudesni svijet vretenaca” – NP Krka, Kreativna radionica “Rukotvorine od recikliranog materijala” (izrada podmetača od stare odjeće) – Eko Krka te Radionica “Izradi i ponesi svoju kupku” – Eko Krka.

Bilo da ste izlagač ili posjetitelj možete se pridružiti i u akciji oživljavanja starog dijela grada Knina. U slučaju lošeg vremena sajam će se odgoditi o čemu ćete biti naknadno obaviješteni.

Sajam se održava u okviru projekta „Druškanići“ kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ciljevi projekta su promicanje, organizacija i provođenje ponovne uporabe i/ili popravka odgovarajućih odbačenih dječjih proizvoda ili njihovih sastavnih dijelova, podizanje svijesti stanovništva i razvijanje kulture ponovne uporabe proizvoda (sprječavanje nastanka otpada), umrežavanje (povezivanje) ljudi koji žele razmjenjivati ili donirati dječju opremu, ušteda novca za roditelje te u konačnici smanjenje količine otpada na odlagalištima.

Unutar projekta „Druškanići“, svakodnevno u istoimenoj facebook grupi možete
razmjenjivati sve vrste roba, a ispred Eko udruge (Tvrtkova 3) postoji i spremnik za odvojeno prikupljanje odjeće, dječje opreme i igračaka tako da zapravo Sajam razmjene u Kninu živi svakodnevno, ističu organizatori.

I. Š.

Izbornik