Glavni ravnatelj policije u Kninu u vezi incidenata u Uzdolju i Đevrskama


Glavni ravnatelj policije Nikola Milina posjetio je danas Knin u vezi incidenata u Uzdolju i Đevrskama, javio je  HRT Radio Knin.

Policija je podnijela 5 prekršajnih prijava i jednu kaznenu za zločin iz mržnje za incidente u Đevrskama, dok o huliganskom napadu u mjestu Uzdolju intenzivna istraga još traje, izjavio je u Kninu glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Policija intenzivno istražuje posljednje napade u Đevrskama i Uzdolju kod Knina.

Počinitelji izgreda u Đevrskama su pronađeni, ne samo onog otprije dva dana nego i jednog ranijeg iz srpnja, kazao je glavni ravnatelj policije.

Onaj teži napad maskiranih huligana na goste u kafiću u Uzdolju u kojem je bilo i ozlijeđene djece i dalje je predmet intenzivne kriminalističke istrage u koju je uključen i Forenzički centar Ivan Vučetić, a u istragu su, kroz razmjenu podataka, uključene Policijske uprave u Hrvatskoj kao i Ravnateljstvo policje.

Aktualni događaji znatno narušavaju osjećaj sigurnosti građana i štete ugledu Republike Hrvatske, ali stanje sigurnosti na kninskom području je na visokoj razini – ocjenio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina

Napade u Đevrskama i Uzdolju policija je povezala s vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi, kazao je Milina i dodao da međusobno ne povezuju počinitelje ta dva događaja.

Izvor: HRT Radio Knin

Izbornik