• Naslovna
  • Nekategorizirano
  • U Kistanjama 13. 8. sviraju Miroslav Tadić i Yvette Holzwarth, Nikola Čubrilo Band i Goran Markov Knežević

U Kistanjama 13. 8. sviraju Miroslav Tadić i Yvette Holzwarth, Nikola Čubrilo Band i Goran Markov Knežević


Piše: Daniela Bjelanović, predsjednica Kulturno-umjetničke udruge Verige

Jake: “How often does the train go by?”
Elwood: “So often you won’t even notice it.”

U sceni iz kultnog filma Blues Brothers Jake i Elwood nalaze se u jeftinoj sobi uz koju neprestano prolazi vlak, toliko često da ga niti ne zamjećuju. Mi vas pozivamo na glazbeno putovanje prugom kojom vlak prolazi toliko rijetko da ga nećete ni primijetiti!

U Kistanjama, mjestu u Bukovici uz rijeku Krku, 13. kolovoza nas očekuje zanimljivo glazbeno događanje, pravi mali jednodnevni festival koji označava početak projekta Žene s pruge, prvoga u planiranom nizu aktivnosti tamošnje Kulturno-umjetničke udruge Verige. Udruga ima za cilj promišljanje i očuvanje kulturne baštine kroz spoj glazbe, literature i autohtonih proizvoda.

Projekt Žene s pruge oživljava sjećanje na željezničku prugu Zadar – Knin, liniju kojom su članice udruge u djetinjstvu išle u posjet rodbini. Ta je pruga nekada predstavljala život u tom kraju, a danas stoji kao zapušteni, nijemi svjedok prošlih vremena – života, priča i isprepletenih sudbina stanovništva Bukovice i Ravnih kotara.

Na željezničkom kolodvoru u Kistanjama 13.08. od 20:30 sati nas očekuje zanimljiv program: u glazbenom dijelu nastupa kantautor Goran Markov Knežević, osnivač kultnog kninskog indie-benda iz 1980-ih, Krčma kod Đure seljaka, a danas vođa zagrebačkog benda Veli Jože. Slijedi blues atrakcija iz Beograda, Nikola Čubrilo Band. Posebni gosti večeri dolaze nam iz Los Angelesa: to su Miroslav Tadić na gitari i Yvette Holzwarth na violini sa svojim repertoarom od Gershwina do makedonskog folklora.

Posjetitelji će imati prilike uživati u zadarskom craft pivu Varoške pivovare, te izboru jela i pića lokalnih OPG-ova. Ulaz je slobodan!

Izbornik