• Naslovna
  • Kultura
  • NP Krka: Zvuci Krke započinju u petak u Drnišu koncertom Vatre

NP Krka: Zvuci Krke započinju u petak u Drnišu koncertom Vatre


Piše: Katia Župan, NP Krka

Krkino kulturno ljeto počinjemo manifestacijom Zvuci Krke, u sklopu koje će se prvi koncert održati 12. srpnja u Drnišu.

„Na Roškom slapu naučila sam plivati, pečeni kukuruz u kolovozu bio je prava poslastica, sjećam se preskakanja vatri na Svetog Ivana…“ (iz pisma Jasne Skelin Duboković novinarki Jordanki Grubač, objavljenog 1997. u Slobodnoj Dalmaciji). To su bila ljeta iz djetinjstva te drniške vizionarke i plemkinje, dvadesetih godina prošloga stoljeća. Gotovo stotinu godina poslije, opet nas čeka uzbudljivo ljeto u Drnišu, no ovaj put nećemo preskakati ivanjsku vatru, već ćemo zaplesati uz Vatru, i to onu virovitičku, odakle nam dolazi taj pop/rock sastav.

Vatra na glazbenoj sceni djeluje već dvadeset godina, njegujući čvrst, beskompromisan zvuk rock’n’rolla. Posljednjih godina osvajaju brojne nagrade, među kojima je i titula grupe godine, a ponovno su i na vrhovima top-lista s hitom „Ukleti Holandez“.

Svoj prvi CD, pod nazivom Između nas, objavila je 1999. godine. Od tada je izdala sedam albuma. Iza njih su brojni hitovi, od „Bilo je dobro dok je trajalo“, na samom početku karijere, do velikih uspješnica, „Tango“ i „Nama se nikud ne žuri“. Posljednja je, prema službenim podacima ZAMP-a, najemitiranija pjesma u 2018. godini, a osvojila je i Porina u kategoriji najbolje vokalne suradnje.

Pridružite nam se 12. srpnja u 21 sat na Poljani u Drnišu i zaplešimo zajedno u još jedno Krkino kulturno ljeto.

Izbornik