• Naslovna
  • Politika
  • Gradski vijećnik SDP-a ne želi predati mandat koalicijskim partnerima

Gradski vijećnik SDP-a ne želi predati mandat koalicijskim partnerima


U prostorijama kninskog HNS-a održana je konferencija na temu – nepridržavanje koalicijskog dogovora između SDP-a, HNS-a i nezavisnih kandidata. Naime, nakon polovice odrađenog mandata u Gradskom vijeću vijećnik SDP-a Mirko Antunović trebao je svoje mjesto predati vijećniku HNS-a Mariju Gambiroži, no on to nije učinio, izvijestio je HRT Radio Knin.

Gradski vijećnik SDP-a Mirko Antunović, nakon dvije odrađene godine ne želi predati ostali dio mandata kao što je dogovoreno koalicijskim sporazumom HNS-a, SDP-a i nezavisnih kandidata, tvrde predsjednik ovdašnje podružnice Hrvatske narodne stranke Mario Gambiroža i nezavisni kandidat Mile Bićanić, koji ističu kako je Antunović trebao svoj mandat staviti u mirovanje 19. lipnja. Oni su zbog toga danas sazvali konferenciju za medije na kojoj se Antunović nije pojavio. Antunović, kaže Gambiroža, prije konferencije nije dao nikakva objašnjenja već je samo rekao kako je došlo do nekih novih okolnosti.

Gambiroža ne zna o kakvim se to novm okolnostima radi, ali osuđuje ponašanje Mirka Antunovića koji odbija bilo kakvo objašnjenje i dogovor o predaji preostalog dijela mandata. Antunovićevo ponašanje osuđuje i nezavisni kandidat Mile Bićanić.

Što sada HNS i nezavisni kandidati mogu učiniti? Gambiroža odgovara kako će se 11. srpnja održati u Splitu sastanak HNS-a gdje će se zatražiti što dalje postupiti u ovom slučaju.

Gambiroža i Bićanić za sada mogu tek nagađati zašto se Antunović ne ustupa mandat. Oni pretpostavljaju da je vijećniku SDP-a nešto obećano, ali ne znaju o čemu se točno radi. Također kažu da su o svemu obavijestili gradske vlasti od kojih očekuju podršku.

Izvor: HRT Radio Knin

Izbornik