Održana sjednica Gradskog vijeća: Grad će financirati kupnju bilježnica osnovnoškolcima


U petak je održana 26 .sjednica Gradskog vijeća Grada Knina, na kojoj su vijećnici raspravljali o pet točaka dnevnoga reda, uključujući i vijećnička pitanja. Sve predložene Odluke, usvojene su jednoglasno, izvijestio je HRT Radio Knin.

Tako su vijećnici prihvatili prijedlog Odluke po kojoj dosadašnji Upravni odjel za financije, gospodarstvo i EU fondove, sada postaje – „Upravni odjel za programe Europske unije, gospodarstvo, strateško planiranje i razvoj, financije, javnu nabavu i naplatu potraživanja”.

Obrazlažući ovu odluku gradonačelnik Marko Jelić je istaknuo kako su svi ti poslovi do sada bili disperzirani na dva upravna odjela. Njihovim objedinjavanjem u jedna odjel dobit će se na učinkovitosti, a apliciranje prema EU fondovima i izrada posebnih programa i projekata bit će brže i jednostavnije realizirana, racionalnijim i efikasnijim rasporedom službenika.

Kad Odluka stupi na snagu, Gradonačelnik će iz reda službenika upravnih odjela Grada, imenovati službenika ovlaštenog za privremeno upravljanje poslova pročelnika. Jelić je naglasio da ova Odluka neće utjecati na povećanje financijskih sredstava.

Predsjednik HDZ-ovog kluba zastupnika, Marinko Tokmakčija je ustvrdio da je riječ o prevelikom odjelu.

– To je prevelik odjel i to je jako puno posla za jednu osobu. Ovo je stavljanje ogromne moći u ruke jedne osobe. Mislim da se ovdje radi o centralizaciji – kazao je.

 

Osim toga, Grad je raskinuo Ugovor kojim je Komunalnom poduzeću 2011. godine darovana nekretnina vrijednosti oko 340 tisuća kuna u svrhu realizacije IPA projekta. Kako Komunalno poduzeće, unatoč dva puta produženim rokovima, ovu nekretninu nije priveo svrsi, niti stavio u funkciju, Grad je raskinuo Ugovor.

Vijećnici su prihvatili i Odluku kojom se društvu Čistoća i zelenilo daje na upravljanje odlagalište komunalnog otpada „Mala Promina”.

Među zanimljivijim vijećnićkim pitanjima bilo je i ono HDZ-ove Maje Deronje, koja je pitala hoće li Grad financirati osnovnoškolcima radne bilježnice.

Gradonačelnik Jelić je odgovorio da hoće. Budući da država financira udžbenike, Grad je izdvojio oko 350 tisuća kuna za kupnju bilježnica učenicima osnovnih škola za iduću školsku godinu, dodao je.

Izbornik