Foto: Održan Mini GRR Fest; Večeras GRR Fest za odrasle


Prvi urbani dječji festival na ovim prostorima – Mini GRR Fest održan je sinoć na Marunuši. I bilo je fantastično!

Iako sam otpočetka bio svjestan koliko je ideja sjajna, bio sam i pomalo skeptičan razmišljajući kako će sve to ispasti i pitajući se hoće li itko doći. A onda su moje zle slutnje sinoć raspršene.

Mnoštvo roditelja i djece pojavilo se na Mini GRR  Festu i uživalo u glazbeno-vatrenom programu.

Posebno je publiku oduševilo pet osnovnoškolskih bendova iz Splita (udruga Glazbene niti ljubavi) koji su vrhunski odsvirali rock standarde te, vjerojatno, natjerali na razmišljanje neke u publici, kako djecu – da i sami uzmu gitaru u ruku, tako i roditelje – da im nešto tako omoguće.

Otrcana je frazetina da su djeca budućnost, ali itekako istinita i itekako se u ovakvim momentima mora upotrijebiti. Jer, očito je da Knin ima budućnost.

Čestitke na predivnoj večeri – organizatorima, udruzi Atribut, ali jednako tako i roditeljima i djeci koji su došli sinoć na Marunušu!

A večeras se s početkom u 21 sat GRR Fest nastavlja programom za odrasle koji nam donosi šarolike glazbeno-umjetničke žanrove – od kabareta preko etna do rhythm and bluesa.

Po prvi put u Kninu stiže kabaret, pomalo zaboravljena umjetnička forma. Zaboravljena jer se malo umjetnika bavi ovim zahtjevnim i izuzetno teškim glazbeno-scenskim pravcem koji je kriv što se Pariz učvrstio na mjestu umjetničke metropole svijeta.

Prezentirat će ga skupina Cabaret á la Carte, sastavljena od koreografkinje, producentice, pjevačice i plesačice Karoline Šuše, zatim od benda u kojem sviraju Sanja Babić, Lidija Strika i Martina Matković te od plesačica Ane Marie Papić i Martine Kolege. Ovih šest djevojaka dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, a za svoj rodni grad simbolično navode – Pariz. I donose nam one kabaret u svoj svojoj raskoši, prepun odlične glazbe, vrhunskog plesa i neizbježne, sofisticirane erotičnosti.

Pogledajte njihov TV nastup koji je oduševio žiri i gledatelje prošlogodišnjeg Supertalenta, s tim da su u tom TV showu nastupili bez pratećeg ženskog benda. A na GRR Fest dolaze u punom sastavu.

Cabaret á la Carte večeras nastupaju prve. Zato, dođite na vrijeme, kako ne biste propustili spektakl koji nam spremaju.

Nakon cura na binu se penje Ogenj iz Koprivnice, bend koji je dobio čak dva Porina na ovogodišnjoj dodjeli nagrada – za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe.

Ovaj izuzetni etno bend donosi nam etno naslijeđe sjeverne Hrvatske ispunjeno, kako i sami navode, „poskočicama, pogurancima, doskočicama, zbornim pjevanjima te prštenjem energije, znoja i suza“. A majstori su sve to stavili u ruho čistog rock’n’rolla s primjesama punka. Divna igra i spoj bubnjeva, gitare, violine, tamburice i kajkavštine. Poslušajte ih, ako niste…

Treći bend večeras su pobjednici Hrvatskog glazbenog festivala, Croatian Blues Challengea i 14. Mega Muzika Awarda – bend Jeremiah’s sastavljen od članova iz Svetog Filipa i Jakova i iz Zadra.

Bend koji će vas zasigurno izuti iz cipela svojim genijalnim rhythm and blueseom. Plesno, zarazno melodično, eksplozivno, energično do bola. Poslušajte ih kako praše…

Vidimo se večeras!

Cijena ulaznice je 30 kuna!

Ovogodišnji GRR Fest sufinanciran je od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Knina.

FB Event je OVDJE, a web  stranica festivala je na lokaciji http://www.grr-fest.net/

I. Š.

Foto: Stjepan Tomić

Izbornik