• Naslovna
  • Kultura
  • Za 10 dana GRR Fest; 28. 6. za djecu i roditelje, a 29. 6. za odrasle

Za 10 dana GRR Fest; 28. 6. za djecu i roditelje, a 29. 6. za odrasle


GRR FEST no. 11 – video najava

GRR FEST 11 – Drugačiji i posebniji nego ikad! Mjesto održavanja: kultna kninska Marunuša—————————————1. DAN – MINI GRR FEST Petak, 28. lipnja od 19.00 sati Udruga "Glazbene niti ljubavi [ST]: 5 "mini" bendova ??Martiniuss Cirkus Show: Radionica cirkuskih izazova + vatreno iznenađenje ???‍♀️?ULAZ SLOBODAN! —————————————2. DAN – GRR FEST Subota, 29. lipnja od 21.00ULAZ: 30 kn/ osobi Prije i nakon koncerata, glazbu pušta ASTRALNI. ?Cabaret á la CartePo prvi put u Kninu stiže kabaret, pomalo zaboravljena umjetnička forma, a prezentirat će ga skupina Cabaret á la Carte. Ovaj šesteročlani kolektiv donosi nam pregršt odlične glazbe, vrhunskog plesa i neizbježne, sofisticirane erotičnosti. Jeremiah'sNa binu će se popeti i pobjednici Hrvatskog glazbenog festivala, Croatian Blues Challengea i 14. Mega Muzika Awarda – bend Jeremiah’s koji će vas zasigurno rasplesati te izuti iz cipela svojim funky ritmovima!OgenjMalo tko danas nije čuo za Ogenj, peteročlani bend iz Koprivnice koji se u zadnje vrijeme probio na domaćoj sceni. Bend koji je dobio čak 2 Porina na ovogodišnjoj dodjeli nagrada – za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe. Event: GRR FEST 11VIDIMO SE NA JOŠ JEDNOM GRR FESTU!!!————————————-Snimao: Stjepan TomićMontaža: Petar RamljakGlazbena podloga: Ogenj

Gepostet von Udruga Atribut am Montag, 10. Juni 2019

Za 10 dana u organizaciji udruge Atribut na Marunuši nas očekuje 11. GRR Fest, doista drugačiji i posebniji nego ikad.

Petak, 28. lipnja 2019. u 19 sati – Mini GRR Fest – za djecu i roditelje

U petak, 28. lipnja s početkom u 19 sati održat će se Mini GRR Fest – prvi u Hrvatskoj, a i šire urbani festival za djecu i roditelje. Na Mini GRR Festu nastupit će pet dječjih bendova iz Splita koji djeluju pod okriljem kulturne udruge Glazbene niti ljubavi. Osim toga, za djecu je pripremljena i radionica cirkuskih izazova te vatreno iznenađenje na štulama.

Roditelji se ne trebaju brinuti jer se sprema i kutak za njih i to za, kako istaknuše organizatori, “teški chill uz Krku”.

Upad za Mini GRR Fest je slobodan!

Subota, 29. lipnja 2019. u 21 sat – GRR Fest za odrasle

U subotu, 29. lipnja s početkom u 21 sat dogodit će se GRR Fest za odrasle.

Taj, drugi dan festivala donosi nam šarolike glazbeno-umjetničke žanrove – od kabareta preko etna do rhythm and bluesa.

Po prvi put u Kninu stiže kabaret, pomalo zaboravljena umjetnička forma. Zaboravljena jer se malo umjetnika bavi ovim zahtjevnim i izuzetno teškim glazbeno-scenskim pravcem koji je kriv što se Pariz učvrstio na mjestu umjetničke metropole svijeta. Prezentirat će ga skupina Cabaret á la Carte, sastavljena od koreografkinje, producentice, pjevačice i plesačice Karoline Šuše, zatim od benda u kojem sviraju Sanja Babić, Lidija Strika i Martina Matković te od plesačica Ane Marie Papić i Martine Kolege. Ovih šest djevojaka dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, a za svoj rodni grad simbolično navode – Pariz. I donose nam one kabaret u svoj svojoj raskoši, prepun odlične glazbe, vrhunskog plesa i neizbježne, sofisticirane erotičnosti.

Pogledajte njihov TV nastup koji je oduševio žiri i gledatelje prošlogodišnjeg Supertalenta, s tim da su u tom TV showu nastupili bez pratećeg ženskog benda. A na GRR Fest dolaze u punom sastavu.

Uz Cabaret á la Carte, na binu 11. GRR Festa ove godine popet će se Ogenj iz Koprivnice, bend koji je dobio čak dva Porina na ovogodišnjoj dodjeli nagrada – za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe.

Ovaj izuzetni etno bend donosi nam etno naslijeđe sjeverne Hrvatske ispunjeno, kako i sami navode, „poskočicama, pogurancima, doskočicama, zbornim pjevanjima te prštenjem energije, znoja i suza“. A majstori su sve to stavili u ruho čistog rock’n’rolla s primjesama punka. Divna igra i spoj bubnjeva, gitare, violine, tamburice i kajkavštine. Poslušajte ih, ako niste…

Treća glazbena skupina, koja će uveličati i dodati posebnu notu ovogodišnjem festivalu, su pobjednici Hrvatskog glazbenog festivala, Croatian Blues Challengea i 14. Mega Muzika Awarda – bend Jeremiah’s sastavljen od članova iz Svetog Filipa i Jakova i iz Zadra. Ako to ne učine prva dva izvođača, iz cipela će vas zasigurno izuti bend Jeremiah’s sa svojim genijalnim rhythm and blueseom. Plesno, zarazno melodično, eksplozivno, energično do bola. Poslušajte ih kako praše…

Cijena ulaznice za drugi dan festivala je 30 kuna.

Ovogodišnji GRR Fest sufinanciran je od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Knina.

FB Event je OVDJE, a web  stranica festivala je na lokaciji http://www.grr-fest.net/

I. Š.

Izbornik