Gradsko vijeće: Nagrada Grada ministru financija Zdravku Mariću, a za životno djelo Ivanu Aralici


Gradsko vijeće danas je donijelo odluke o dobitnicima gradskih priznanja.

Nagrada za životno djelo Ivanu Aralici

Nagradu Grada za životno djelo dobit će književnik Ivan Aralica koji je učiteljsku školu završio u Preparandiji u Kninu, a radnja nekih njegovih romana događa se u kninskom kraju. U opisu nagrade piše da ju je dobio “za stvaralaštvo kojim je obilježeno vrijeme u kojem je djelovao i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenje ostaju trajno dobro”.

Nagrade Grada ministru Zdravku Mariću, zapovjedniku JVP Mladenu Jeliću i stomatologu Luki Lubini

Nagrade Grada Knina dobit će ministar financija Zdravko Marić “za izniman doprinos i angažman na osiguranju sredstava za izgradnju atletske staze…”, zapovjednik JVP Knin Mladen Jelić “za izniman doprinos u razvoju sustava vatrogastva i protupožarne zaštite…” i stomatolog Luka Lubina “za izniman doprinos unaprijeđenju struke…”.

Plakete Grada Dragoljubu Čupkoviću za doprinos suživotu i Zoranu Lovriću za 70 puta darovanu krv

Plakete grada dobit će Dragoljub Čupković “za značajan doprinos… suživotu u gradu Kninu” i Zoran Lovrić “za 70 puta darovanu krv…”.

Grb Grada Robertu Šistovu i Josipu Mijaču te Živku Ognjenoviću za spašavanje unesrećenih iz Krke u dva navrata

Grb Grada dobit će Robert Šistov i Josip Mijač koji su 26. prosinca 2018. skočili u Krku kako bi spasili ljude iz automobila te Živojin Ognjenović koji je 29. lipnja 2017. uspio iz automobila koji je sletio u Krku izvući unesrećenog.

Nitko se nije kandidirao za Savjet mladih

Kninska mladost pokazala se potpuno nezainteresiranom za članstvo u Savjetu mladih budući da se nitko nije kandidirao. Stoga je Gradsko vijeće ponovilo poziv za isticanje kandidatura.

Vijećnik HDZ-a Marinko Tokmakčija doživio je ovo “kao šamarčinu” te upozorio da je “crvena lampica pregorjela”. Istaknuo je da su odrasli narcisoidni te podsjetio na neke činjenice poput onih da se mladi učlanjuju u stranke da bi dobili posao te da upisuju fakultete da bi otišli vanka kad ih završe.

Nezadovoljstvo time što se nitko od mladih nije javio za Savjet mladih izrazio je i HDZ-ov Goran Mrnjavac.

Gradonačelnik Marko Jelić je otkrio da se Gradska uprava  nije snažnije uključila u ovu aktivnost kako bi izbjegli političko kadroviranje.

Vijećnička pitanja: Tko je ovršio Grad za 2,2 milijuna kuna; Je li Grad zvao Thompsona da nastupi za Oluju

Vijećnica MOST-a Marija Ćurić pitala je tko je ovršio Grad za 2,2 milijuna kuna.

Gradonačelnik Jelić joj je odgovorio da je riječ o izvjesnom Milanu Iliću iz Pađena i da je riječ o sporu iz ožujka 1998. godine za koji je Grad već jednom bio ovršen. Dodao je kako se poduzimaju svi zakonski koraci kako bi se ovrha na kraju spriječila.

Ćurić je pitala i je li Grad kontaktirao Marka Perkovića Thompsona u vezi nastupa za Oluju.

– Nismo stupili u kontakt s Thompsonom – odgovorio joj je Jelić.

I. Š.

Foto: vlada.hr

Izbornik