Grad objavio priopćenje o projektima iz Intervencijskog plana


Već smo zadnjih dana izvijestili kako su Gradu “prošla” dva projekta iz Intervencijskog plana. Riječ je o projektima “Izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Knina” i „Izgradnja pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću“.

Iz Grada su nam danas poslali priopćenje za javnost u kojem su pobliže predstavili ta dva projekta, ali i izvijestili što je s ostalim projektima iz Intervencijskog plana. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je u svibnju 2019. godine Odluke o financiranju još dva projekta iz Intervencijskog plana Grada Knina. Radi se o projektima „Izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Knina“ i „Izgradnja pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću“.

Ukupna vrijednost ova dva projekta je 8.677.885,37 kn, od čega Europska unija sufinancira oko 85% iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno 7.376.202,20 kn.

Projekt „Izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Knina“ (ukupna vrijednost 2.908.880,24 kn) Grad Knin provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom Lokalnom razvojnom agencijom Matica. Cilj projekta je izgradnja kapaciteta Grada Knina te partnera i gradskih ustanova i društava za razvoj i provedbu integriranih programa i alata koji imaju za cilj regeneraciju depriviranih područja. Razdoblje provedbe projekta je od 1. ožujka 2018. do 28. veljače 2023. godine.

U tom razdoblju će minimalno 30 osoba biti educirano i osposobljeno za pripremu i provedbu opsežnih razvojnih projekata kroz minimalno šest edukacija u trajanju od 18 dana, dvije osobe će pohađati specijalistički program izobrazbe u području javne nabave, kao i obvezna dodatna usavršavanja, a nositelju projekta i partneru će biti osigurana savjetodavna pomoć u početnom razdoblju provedbe Intervencijskog plana. Ukupno devet osoba (šest sadašnjih zaposlenika Grada Knina i tri novozaposlene osobe) će biti direktno angažirano na provedbi Intervencijskog plana.

Projekt „Izgradnja pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću“ (ukupna vrijednost 5.769.005,13 kn) Grad Knin provodi samostalno u razdoblju od 1. srpnja 2019. do 31. prosinca 2020. godine. Cilj ovog projekta je poboljšanje javnih usluga i sadržaja za bolju kvalitetu života građana i povećanu atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike. Kroz projekt će se izgraditi drveni pješačko-biciklistički most preko rijeke Orašnice i šetnica prema Krčiću u dužini oko 3.000 metara. Novoizgrađeni dodatni turistički sadržaji doprinijet će atraktivnosti i očuvanju prirodne baštine i približit će rijeku Krku stanovnicima grada Knina i posjetiteljima.

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za ova dva projekta očekuje se početkom lipnja te će time biti ugovorena provedba osam projekata iz Intervencijskog plana Grada Knina.

Trenutno je u provedbi pet projekata: KK.08.2.1.09.0001 Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma, KK.08.2.1.03.0029 Priprema projektne dokumentacije za razvojni prioritet Razvoj poduzetničke infrastrukture u poslovnoj zoni Preparandija, KK.08.2.1.03.0026 Priprema projektne dokumentacije za razvojni prioritet Aktiviranje rijeke Krke kao resursa za održivi razvoj lokalne zajednice, KK.08.2.1.03.0028 Priprema projektne dokumentacije za razvojni prioritet Razvoj turističke ponude grada Knina i KK.08.2.1.03.0027 Priprema projektne dokumentacije za razvojni prioritet Revitalizacija infrastrukture i društvenih aktivnosti u staroj gradskoj jezgri.

Projekt KK.08.2.1.09.0002 Uređenje i opremanje restorana na kninskoj tvrđavi je završen u ožujku 2019. godine.

Ukupna vrijednost svih projekata iz Intervencijskog plana koji se trenutno provode i za koje je donesena odluka o financiranju je 16.300.659,16 kn.

Za više informacija o Intervencijskom planu i pojedinačnim projektima na raspolaganju vam stoji voditelj IP-a Grada Knina i zamjenik gradonačelnika, Marijo Ćaćić: marijo.cacic@knin.hr, tel. 664-411 ili posjetite internetsku stranicu Grada Knina http://knin.hr/interevencijski-plan-grada-knina/.

Za više informacija o EU fondovima i natječajima posjetite internetsku stranicu www.strukturnifondovi.hr.”, stoji u priopćenju Grada.

I. Š. 

Izbornik