U Kninu se snima Netflix-ova hit serija


Od svih gradova na svijetu upravo su Knin i Split odabrani kao idealne lokacije za snimanje Netflixove hit serije ‘The Dark Tower’ (Kula tmine), nastale prema predlošku istoimene serije knjiga Stephena Kinga. Snimanje je službeno započelo 13. svibnja, no filmska ekipa je na području Knina od početka svibnja.

Cijeli projekt je, kao i svi veliki projekti takve vrste, obavijen velikim velom tajne pa producenti strogo paze da ne procure bilo kakve informacije o seriji, pa čak u tolikoj mjeri da pojedini sporedni glumci ne znaju za koju seriju snimaju scene.

A kako smo mi probili tajnu? Sasvim slučajno. Naime, na koncert američkog jazz banda Mike Parker’s Trio Theory koji je u A3 održan prošloga petka došao je jedan Amerikanac. Kad je ekipa “skužila” da čovjek nije dio benda, počela su ispitivanja – kojim poslom je u Kninu.

Stranac se neko vrijeme dobro držao i nije odavao informacije, a onda je dobra atmosfera učinila svoje pa je priznao da je glumac, da snima u Kninu i okolici i da se serija zove Dark Tower.

Sve se poklapa s drugim izvorom informacije, Tportalom koji je nedavno prenio šturu vijest da će se serija snimati u Splitu i okolici Knina.

Kako smo doznali, u seriji će biti kadrovi tvrđave i Dinare. Filmska ekipa je trenutno na Suhopolju poviše Knina i tu će navodno ostati naredna dva-tri dana.

Glavni glumac u ovoj Netflixovoj hit seriji je Idris Elba.

Na kraju, ovo je predobra vijest za Knin. Šansa za turističku promociju Dinare i tvrđave koje će se naći u ovoj svjetskoj hit seriji je – ogromna i bilo bi ludo propustiti je.

I. Š.

Izbornik