• Naslovna
  • Društvo
  • Za dugotrajno nezaposlene: Besplatni program osposobljavanja za zanimanje operatera na računalu

Za dugotrajno nezaposlene: Besplatni program osposobljavanja za zanimanje operatera na računalu


Piše: Marko Pehar, UOSI Sveti bartolomej Knin

U sklopu projekta „Za bolje i sigurnije sutra“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda (OP Učinkoviti ljudski potencijali), Udruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej provodi verificirane programe osposobljavanja za dugotrajno nezaposlene osobe. Nakon završenih programa NJEGOVATELJ/ICA i VRTLAR/ICA provodit će se program osposobljavanja za zanimanje OPERATER/KA NA RAČUNALU na Pučkom otvorenom učilištu Knin. Polaznici će se upoznati s radom i primjenom računala, operativnim sustavom Microsoft Windows, te setom uredskih programa paketa Micorosoft Office – Word, Excel, Access, Powepoint, Outlook, te Internet Explorerom.

Programi su besplatni i pokriveni su troškovi prijevoza sudionika koji putuju!
Verificirane programe osposobljavanja mogu pohađati dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), osobe s invaliditetom, nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu i ostali pripadnici marginaliziranih skupina.

Glavni cilj projekta je utjecati na lakše zaposlenje marginaliziranih skupina i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Sve zainteresirane nezaposlene osobe koje žele sudjelovati u navedenim programima osposobljavanja mogu se javiti osobno u Udrugu Sv. Bartolomej na adresi Suronjina 14 (kod bolnice) ili na brojeve: 022/663-312 ili 095/407-1294.

Izbornik