Danski veleposlanik: Knin ima ogromne turističke potencijale


Veleposlanik Danske u RH Christian Thorning posjetio je danas Knin gdje se sastao s gradonačelnikom Markom Jelićem i njegovim suradnicima. Objasnivši razloge svog posjeta istaknuo je kako mu je Knin bitan.

– Kao veleposlanik Kraljevine Danske nisam veleposlanik samo u Zagrebu nego u cijeloj Hrvatskoj stoga sam ponosan što mogu putovati i vidjeti mnoge krajeve u ovoj zemlji. Knin je po tom pitanju na vrhu moje liste zbog svoje izuzetno važne povijesti za Hrvatsku jer to je grad kraljeva i biskupa iz drevnih vremena. Fokus danskog veleposlanstva u Hrvatskoj je na mladima, školama i sveučilištima jer je to naša budućnost. Tako ću danas na kninskom veleučilištu imati predavanje i interaktivni susret sa studentima. Moramo jedni od drugih učiti i surađivati – kazao je i progovorio o turističkim šansama našeg grada.

– Knin ima ogromne potencijale za razvoj turizma. Svake godine Hrvatsku posjeti 135 tisuća Danaca. Oni uglavnom posjećuju obalu no mnoge Dance, poput mene, zanimaju povijest i kultura i nije im dovoljno samo sunce i more. Knin definitivno tu ima što ponuditi. Stoga neću biti iznenađen ako narednih godina puno Danaca svoj odmor bude planiralo u Kninu – rekao je danski veleposlanik.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić je kazao kako očekuje da će se iz današnjih razgovora razviti i konkretne aktivnosti.

– Razgovaramo o mogućnostima i očekujemo da će se neke konkretne stvari izroditi i u turističkom i u poslovnom sektoru, ali i u visokom obrazovanju. Knin ima što pokazati, kako je rekao i veleposlanik, a Danska je primjer razvijenog gospodarstva i razvijenog društva. Danska povijest je fascinantna, a utjecaj nordijskih naroda je značajan na kulturu Europe, ali i Knina – rekao je kninski gradonačelnik.

Danski veleposlanik bio je u Kninu u okviru posjeta Šibensko-kninskoj županiji.

I. Š.

Izbornik