• Naslovna
  • Društvo
  • Vojarna u Kninu od danas nosi naziv “4. gardijska brigada Pauci”

Vojarna u Kninu od danas nosi naziv “4. gardijska brigada Pauci”


Otkrivanjem novog imena vojarne “4. gardijska brigada Pauci” u Kninu, koja je do sada nosila ime “Kralj Zvonimir,” i otvaranjem spomen-sobe u nedjelju je održano središnje obilježavanje 28. obljetnice osnutka te gardijske brigade i 12. obljetnica ustrojavanja 3. mehanizirane bojne “Pauci” Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sa središtem u Kninu, javlja tportal.

Novo ime vojarne i spomen-sobu u Kninu otkrili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožer Oružanih snaga Republike Hrvatske general Mirko Šundov.

Krstičević je u govoru istaknuo kako je razlog preimenovanja ove vojarne u naziv “4. gardijska brigada Pauci” taj što nazivi naših vojarni, škola i ustanova moraju odražavati naše uzore koji su svojom hrabrošću i žrtvom u Domovinskom ratu utrli put hrvatskoj slobodi.

Gradonačelnik Knina Marko Jelić je istaknuo kako je Knin ponosan što će vojarna u tom gradu nositi ime “4. gardijske brigade Pauci,” jer ta postrojba nije izgubila nijednu bitku u Domovinskom ratu.

Izvor: tportal

Foto: Arhiva Huknet

Izbornik