• Naslovna
  • Društvo
  • Održana šesta promocija stručnih prvostupnika Veleučilišta Marka Marulića

Održana šesta promocija stručnih prvostupnika Veleučilišta Marka Marulića


Danas je u Domu HV-a u Kninu održana šesta promocija stručnih prvostupnika kninskog Veleučilišta Marka Marulića.

Promoviran je sveukupno 41 provstupnik od kojih 21 stručni prvostupnik Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom, 13 Poljoprivrede krša, smjera Biljna proizvodnja, 4 prvostupnika Stočarstva krša te 3 Prehrambene tehnologije.

“Naše je školovanje imalo uspona i padova. Pred nama su sada novi izazovi ,a stečeno znanje dat će nam sigurno poticaj za daljnji napredak”, kazao je ispred promoviranih Hrvoje Goreta.

Nazočne je pozdravio dekan Veleučilišta dr Mirko Gugić. “Ne hodajte utabanim stazama, već stvarajte svoje. Od danas za to imate kompetencije”,kazao je dekan.

Potporu kninskom veleučilištu dala je i Šibensko-kninska županija koja je,kako je pojasnio dožupan Tomislav Vrdoljak, za visokoškolske ustanove u idućoj godini izdvojila 600 000 kuna. Ispred Grada Knina prvostupnike i profesore pozdravio je zamjenik gradonačelnice Nikola Blažević.

U sklopu promocije dodijeljena su i brojna priznanja i nagrade. Priznanje dekana dobili su prvostupnici koji su završili studij s najvišim prosjekom ocjena: Željka Puncet, Hrvoje Goreta, Vjera Zorić i Marko Marić. Posebno priznanje za sportske uspjehe dobio je Stipe Jarloni. Nagrade za rad, razvoj i promociju Veleučilišta dobili su :viša predavačica Emilija Friganović, udovica legendarnog generala Andrije Matijaša Pauka, Nada Matijaš, bivši gradski pročelnik Milivoj Rimac, profesorica zagrebačkog Agronomskog fakulteta Vesna Pavić, bivši kninski gradonačelnik Vinko Marić te Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET.

Izbornik