Obrazac JOPPD zamjenjuje dosadašnjih šest obrazaca


joppd_desniU Uredu HGK za područja posebne državne skrbi  Knin  održan je seminar o novom načinu prikupljanja podatka o primicima, porezu na dohodak i prirezu, te doprinosima putem obrasca JOPPD. Seminaru su nazočili brojni obrtnici, gospodarstvenici, djelatnici javnih i državnih službi koje je pročelnik šibenskog ureda Porezna uprave Željko Vujin upoznao s novinama u sustavu  obračuna plaća.

Glavna novost je što će dosadašnjih šest obrazaca(ID,IDD,ID-1,IP ,R-SM) zamijeniti jedan na kojem će biti navedeni svi oporezivi primici , pa i određeni neoporezivi  kao što su  prijevozni troškovi, prehrana, smještaj, dnevnice, terenski dodaci i drugo. Obrazac će se podnositi u elektroničkom obliku.

“Novi način prikupljanja podataka o primicima, knjigovođama će sigurno biti malo komplicirano, no to će na koncu puno pomoći u radu kako Poreznoj upravi tako i njima samima. Ovakvim seminarima Poreznu upravu želimo  otvoriti prema javnosti,  uspostaviti bolju komunikaciju s poreznim obveznicima  i poručiti im da poreznici ne djeluju samo represivno već i edukativno”, kazao je HR Knin pročelnik Željjko Vujin.

Novi obrazac počinje se primjenjivati 01. siječnja 2014.

Izvor: Radio Knin

Izbornik