U nedjelju V. Velika nagrada Knina


Tekst: BK Adrion Oros Knin

Kninski BK Adrion Oros u nedjelju organizira MTB utrku “5. Velika Nagrada Knina”, uz dječju utrku na trgu i tombolu s bogatim nagardama za sve

Biciklistički klub “Adrion Oros” Knin vas poziva na prisustvovanje na brdsko-biciklističkoj utrci “V. Velika Nagrada Knina” u Kninu u nedjelju, 24. ožujka 2019. godine.

Ovaj izniman sportski i ciklo-turistički događaj za Knin i okolicu se održava već petu godinu zaredom te svake godine privuče veliki broj natjecatelja. Prošlo izdanje je brojilo 160 vozača, dok ove godine očekujemo i više. Velika Nagrada Knina se održava u sklopu brdsko-biciklističke zimske lige Dalmacije te je finalno, 12. kolo iste i označava kraj zimske i početak ljetne natjecateljske sezone.

Okupljanje natjecatelja i pratnje je na glavnom kninskom trgu od gdje će se u 11:00 sati održati i mala utrka za dječje kategorije. Nakon toga se u 12:00 defileom kroz grad polazi prema startu utrke pored izvora Krke i slapa Krčić. Staza natjecatelje vodi Napoleonovom cestom uz rijeku Krčić prema podinarju te onda okružuje kanjon Krčića i vraća se prema mjestu starta. Ukupna dužina staze je 32,5 km.

Nakon utrke, oko 14:30 kreće popratni program na kninskoj tvrđavi gdje je osiguran ručak za sve sudionike i pratnju te svečano proglašenje najbržih natjecatelja na utrci kao i sveukupnih pobjednika zimske lige nakon 12. kola.

Uz to, za sve natjecatelje, sudionike i goste bit će organizirana tombola u kojoj mogu osvojiti mnoštvo nagrada od kojih je 1. nagrada novi MTB bicikl kojeg daruje Top Sport iz Srime. Tombolu mogu kupiti svi natjecatelji i građani, a sav prihod od tombole ide u svrhu humanitarne akcije “Žuti kombi sreće za male i malo veće” Udruge Sv. Bartolomej.

Službeni raspis utrke: http://www.xczld.info/novosti/velika-nagrada-knina-12-kolo-xczld-2018-19/
Prijave: https://www.stoperica.live/races/115

Izbornik