Zbog prodaje duhana na crno zaradili kaznene prijave


Zbog prodaje duhana na crno dvojac s kninskog područja zaradio je kaznene prijave, izvijestila je danas PU Šibensko-kninska.

Evo cjelovitog policijskog izvještaja:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 24-godišnjakom osumnjičenim za nedozvoljenu trgovinu.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima, 23. siječnja u Kistanjama su po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, pretražene obiteljske kuće 39-godišnjaka i 56-godišnjakinje. Tom prilikom policijski službenici su u kući 39-godišnjaka pronašli i oduzeli 327 kilograma sitno rezanog duhana nepoznatog porijekla i bez markica Ministarstva financija. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da osumnjičeni 34-godišnjak, nakon što je 20. siječnja u Bjelovaru neovlašteno nabavio pronađeni duhan pohranio ga u kuću 39-godišnjaka s namjerom njegove daljnje prodaje, iako mu je bilo poznato da je promet takve robe zabranjen.

Po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, tog dana, 23. siječnja u Kistanjama je pretražena i obiteljska kuća 56-godišnjakinje, gdje je pronađeno i oduzeto 15,7 kilograma sitno rezanog duhana nepoznatog porijekla i bez markica Ministarstva financija i digitalna vaga s vidljivim tragovima tog duhana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 24-godišnjak 21. siječnja u Benkovcu kupio 20 kilograma rezanog duhana kojeg je pohranio u šupu u sklopu kuće 56-godišnjakinje. Osumnjičeni je pronađeni i oduzeti duhan nabavio radi daljnje prodaje na tom području, iako mu je bilo poznato da je promet takve robe zabranjen.

Protiv obojice osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.”, stoji u policijskom izvještaju.

I. Š.

Izbornik