• Naslovna
  • Društvo
  • Besplatni program osposobljavanja za njegovateljice za dugotrajno nezaposlene

Besplatni program osposobljavanja za njegovateljice za dugotrajno nezaposlene


Piše: Marko Pehar, UOSI Sveti Bartolomej Knin

U okviru projekta „Za bolje i sigurnije sutra“ Udruge Sv. Bartolomej koji se financira iz Europskog socijalnog fonda (OP Učinkoviti ljudski potencijali), provest će se verificirani programi osposobljavanja za dugotrajno nezaposlene osobe. Provodit će se program osposobljavanja za zanimanje NJEGOVATELJ/ICA na Pučkom otvorenom učilištu Knin.

Program osposobljavanja je besplatan i pokriven je trošak prijevoza sudionika koji putuju, ishođenje liječničke potvrde, sanitarne knjižice te radna odjeća!

Verificirani program osposobljavanja mogu pohađati dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), osobe s invaliditetom, nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu i ostali pripadnici marginaliziranih skupina.

Glavni cilj projekta je utjecati na lakše zaposlenje marginaliziranih skupina i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Sve zainteresirane nezaposlene osobe koje žele sudjelovati u navedenom programu osposobljavanja mogu se javiti osobno u Udrugu Sv. Bartolomej na adresi Suronjina 14 (kod bolnice) ili na brojeve: 022/663-312 ili 095/407-1294.

Foto: ŠibenikIn

Izbornik