• Naslovna
  • Politika
  • Raskol u kninskom HDZ-u prenio se i na mlade: Prekinuta izborna skupština Mladeži kninskog HDZ-a

Raskol u kninskom HDZ-u prenio se i na mlade: Prekinuta izborna skupština Mladeži kninskog HDZ-a


Raskol u kninskom HDZ-u koji je podijeljen na dvije struje, onu predsjednika stranke Nikole Blaževića i onu bivše predsjednice Josipe Rimac – prenio se i na mladež stranke.

U petak navečer je naime prekinuta izborna skupština Mladeži HDZ-a Knin na kojoj su kandidati za predsjednika bili Ante Dujić – lojalan Nikoli Blaževiću i Luka Rašić koji je dobio potporu Josipe Rimac.

Sjednicu skupštine je prekinuo još uvijek aktualni predsjednik mladeži, Marko Šešo, lojalan predsjedniku stranke Nikoli Blaževiću.

Razloge prekidanja skupštine sinoć su za Feral News komentirali Nikola Blažević i Josipa Rimac.

Blažević je istaknuo da je skupština ispravno prekinuta jer su pojedine osobe vršile pritisak na mladež

“Predsjedavajući je postupio ispravno prekinuvši sjednicu zbog nazočnosti osoba koje nisu članovi skupštine niti su po bilo kojoj osnovi na istu pozvani. Oni su i prije održavanja skupštine stajali ispred ulaza u zgradu veleučilišta, vršeći time svojevrstan pritisak na mladež. Njihov kasniji ulazak u dvoranu bio je vrhunac tog pritiska koji je mogao eskalirati i sukobom većih razmjera.”, kazao je između ostaloga Nikola Blažević.

Josipa Rimac je izjavila kako je skupština prekinuta da se spriječi pobjeda Luke Rašića.

“Istina je, bila sam s Ivićem u prostoriji prilikom početka skupštine, ali sam je i napustila kada je to zatražio predsjednik mladeži. Ali, to nije razlog da se skupština prekine, ne može se mimo poslovnika koji kaže da je skupština javna.  Bez pozivnice se smije biti na skupštini, ali se ne smije sudjelovati u raspravi. Glavni razlog zašto je skupština prekinuta je to što nisu dozvolili da Luka bude izabran što je bilo očito.”, komentirala je Rimac.

Rakol u kninskom HDZ-u očituje se i u Gradskom vijeću u kojemu ova stranka ima osam vijećnika od kojih je samo troje lojalno aktualnom predsjedniku stranke Blaževiću.

I. Š.

Izbornik