Umjesto šest, Knin će od sada imati tri pročelnika


grbUmjesto dosadašnjih šest Upravnih odjela, Grad Knin će od sada imati samo tri, odlučilo je kninsko Gradsko vijeće.

Knin je do sada imao šest Upravnih odjela i to Ured gradonačelnika, Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove, Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Upravni odjel za društvene djelatnosti i socijalnu skrb te Upravni odjel za imovinsko pravne poslove i imovinu.

Novom odlukom Grad će imati samo tri Upravna odjela i to Upravni odjel za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti, Upravni odjel za financije, gospodarstvo i EU fondove te Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne, imovinsko pravne poslove i zaštitu okoliša.

Tri nova Upravna odjela obuhvatit će poslove koje je do sada obavljalo šest Upravnih odjela koje je vodilo šest pročelnika.

– Postojeći ustroj napravljen je s ciljem šire podjele poslova prema njihovoj srodnosti. U praksi su se pojavljivali problemi s negativnim sukobom nadležnosti pa su često pojedini pročelnici odbijali postupati s konkretnim situacijama neopravdano negirajući nadležnost odjela kojim rukovode. Promjena se obrazlaže željom za boljom suradnjom pojedinih odjela i većom učinkovitošću rada pojedinih upravnih tijela Grada Knina – stoji u u obrazloženju prijedloga odluke koju je danas usvojilo kninsko Gradsko vijeće.

Izbornik