• Naslovna
  • Društvo
  • Josipa Rimac i kninska Turistička zajednica dobitnici nagrade Europske federacije turističkih novinara

Josipa Rimac i kninska Turistička zajednica dobitnici nagrade Europske federacije turističkih novinara


OLYMPUS DIGITAL CAMERAVijeće Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza (INTERSTAS) te Europska federacija turističkih novinara (F.E.S.T.) sa sjedištem u Rimu dodijelilo je međunarodnu turističku nagradu „Povelja F.E.S.T ‘2013. godine“ gradonačelnici Grada Knina Josipi Rimac te „Zlatni INTERSTAS 2013. godine“ Turističkoj zajednici grada Knina za zapaženi doprinos turističkom razvoju grada Knina.

– Nagradu dodijeljujemo na temelju vaših izuzetno zapaženih rezultata i cjelokupnih uspjeha koje postižete kao gradonačelnica grada Knina, a posebice vašeg doprinosa razvojnim projektima koji pridonose gospodarskom, a time i kontinuiranom turističkom razvoju, temeljeći ih na ambijentalnim, povijesnim i prirodnim resursima, tradicijskim vrijednostima i atraktivnim posebnostima i običajima, povezujući prošlost starog hrvatskog kraljevskog grada i suvremenost. Ocjena je da vi, s Turističkom zajednicom grada Knina, kao promotorom i realizatorom, time pridonosite i ukupnosti turističkog razvoja ne samo Knina i Šibensko-kninske županije već i Hrvatske u cijelosti, a što je prepoznalo i Povjerenstvo F.E.S.T.-a – stoji u obrazloženju nagrade.

Dodjela nagrada  održana je u Solinu uz potporu svjetskih turističkih novinskih asocijacija F.I.J.E.T. i F.E.S.T., te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Grada Solina i visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Izbornik