• Naslovna
  • Društvo
  • Gradu prolaze projekti: 1,8 milijuna kuna od EU za projekt “Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma”

Gradu prolaze projekti: 1,8 milijuna kuna od EU za projekt “Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma”


Gradu Kninu “prošao” je još jedan projekt! Ukupna sredstva su oko 1,8 milijuna kuna, a predviđena su za projekt iz Intervencijskog plana pod nazivom “Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma”.

Izvijestio je to na svojem facebook profilu dogradonačelnik Marijo Ćaćić. Evo njegove cijele objave:

“Još jedan odobreni projekt, da ne ispadne da ljeti odmaramo!

Konačno nam je odobren prvi projekt iz Intervencijskog plana Grada Knina, pod nazivom “Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma”. Dobili smo bespovratnih nešto više od 1.600.000 kuna, a sukladno Sporazumu o provedbi Intervencijskog plana Grada Knina, za navedeni projekt dobit ćemo još 80% od iznosa vlastitog učešća u projektu (još 227.396,94 kn) iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

S ovim se iznos ostvarenih bespovratnih sredstava u proteklih godinu dana za projekte na području grada Knina penje na cca 12,5 milijuna kuna, kroz ukupno 9 novih projektnih prijava.

Osim toga trenutno provodimo još dva projekta (Reciklažno dvorište i Mala Promina) koja su odobrena još za pretprošle gradske uprave, a za koja smo rebalansom osigurali dodatna sredstva u gradskom Proračunu.

Trenutno nam je u obradi još 7 projektnih prijava ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna za koje očekujemo odobravanje i početak provedbe tijekom jeseni.

Posebna zahvala Zdenki Gugo i Jeleni Rapo Marin bez kojih od ovoga ne bi bilo ništa, uz pozdrav “hejterima” koji su nas napadali (i još uvijek napadaju) zato što smo ih angažirali!”, piše dogradonačelnik Ćaćić u objavi na FB-u.

I. Š.

Izbornik