Uhvaćen piroman koji je izazvao požar u Modrinom* selu


Kninska policija uhvatila je piromana koji je izazvao požar u Modrinom* selu u općini Kistanje.

Evo što kaže policijski izvještaj:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičeni je 23. srpnja oko 12,30 sati u mjestu Modrino Selo, s unaprijed stvorenom namjerom da izazove požar i time dovede u opasnost živote i imovinu ljudi, na otvorenom prostoru upaljačem zapalio suhu travu uslijed čega je došlo do požara, koji je brzom intervencijom Dobrovoljnih vatrogasnih društava Kistanje, Ervenik, Dubravice i Skadin, ugašen oko 15,50 sati, a oko 19 sati požar je ponovno aktiviran i oko 21,30 sati ugašen. Ovom prilikom je izgorjela suha trava i nisko raslinje ukupne površine oko 5,8 hektara.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.”, piše u policijskom izvještaju.

*Modrino selo Bukovčani zovu Mudrino selo. S tim u vezi, ima jedna u ovom kraju poznata izreka koja sjajno dočarava govor Bukovčana, a glasi: “Išao kunj preko musta i slomio nugu”.

Izbornik