Kninska knjižnica svakom novom članu daruje novu knjigu


31.-07.-13.-008Knjigu će dobiti i oni kojima je isteklo članstvo te ga odluče produljiti. 

Narodna knjižnica Knin poklonit će svakom novom članu novu knjigu. Knjigu će dobiti i oni kojima je članstvo isteklo te ga odluče produljiti. Akcija započinje u ponedjeljak, 21. listopada i traje dva tjedna, odnosno do subote, 2. studenoga. Podsjetimo, godišnja članarina u Narodnoj knjižnici Knin iznosi 50 kuna.

Svim novim članovima i članicama, ali i onima kojima je članstvo isteklo te ga odluče produljiti Narodna knjižnica Knin, u suradnji s udrugom HUK, darovat će knjigu “Urbani vračevi – izbor kratkih priča”.

Knjiga„Urbani vračevi – izbor kratkih priča“, u izdanju Slobodne Dalmacije donosi kratke priče 32 autorica i autora iz Hrvatske i regije koji su u ovu knjigu sa svojim književnim radovima dospjeli nakon oštre uredničke selekcije među 150 pristiglih priča.

Najviše autora koji se predstavljaju u knjizi, čak njih 12 dolazi iz Zagreba, troje ih je iz Varaždina, a po dvoje iz Splita, Rijeke i Osijeka. U knjigu je „ušlo“ i troje odabranih autora iz Srbije. Urednici knjige su Renata Jašek i Ivica Šimić.

Koliko je danas kratka priča cijenjena u književnosti govori i činjenica da je ove godine Nobelovu nagradu za književnost dobila Alice Munro, čiji se književni opus sastoji mahom od kratkih priča.

Otkrijte i vi čar kratkih priča i svratite u knjižnicu po svoj besplatni primjerak!

Izbornik