• Naslovna
  • Kultura
  • Večeras u A3 započinje dvodnevni proljetni GRR festival, 9,99. po redu

Večeras u A3 započinje dvodnevni proljetni GRR festival, 9,99. po redu


Večeras u A3 započinje dvodnevni proljetni GRR festival, 9,99. po redu.

Zašto 9,99 po redu? Zato što je čast da bude deseti jubilarni festival ustupljena ljetnom GRR festivalu koji će biti krajem lipnja na otvorenom i koji će okupiti jako jako dobra imena.

A ovaj proljetni GRR nas, kao i uvijek očekuje u Cafe baru A3, u uskrsnom vikendu, odnosno večeras i sutra. I donosi nam raznovrstan i kvalitetan sadržaj.

Večeras nas očekuju koncerti bendova Onli-Tu i Barbara Munjas Calligraphy, a sutra nam sviraju Nebo Roza i Komedija.

Onli-Tu stižu iz Rijeke, a oni koji duže vrijeme prate koncerte u A3, znaju da je riječ o beskrajno zabavnom i energičnom bendu koji je već tri puta svirao u A3, a prvi put još prije 12 godina. Za ovu prigodu dolaze kao trojac. Ne sumnjamo da će napraviti rusvaj.

Barbara Munjas Calligraphy je tročlani bend kojeg predvodi Barbara Munjas, nekadašnja članica grupe Gustafi s kojima je provela punih sedam godina prije negoli se 2013. otisnula u solo karijeru. Nakon što je proteklih nekoliko godina djelovala s grupom Barbari, nedavno je zajedno s Alenom Bernobićem i Markom Kalčićem oformila bend kojeg ćete imati priliku poslušati uživo!

Kantautorski projekt Nebo Roza iza čijeg se imena skriva mladi multiinstrumentalist Branimir Norac, službeno je zaživio u siječnju 2015. godine. Nastup na Hr Demo Klub, koji je ujedno bio premijera za Nebo Roza, označio je početak zanimljivog razvoja karijere talentiranog Sinjanina. Nebo Roza iza sebe ima niz koncerata u društvu eminentnih imena kantautorske scene te prošireni sastav upotpunjen trubom (Tomislav Kreš), drugom gitarom, metalofonom i udaraljkama (Hrvoje Pandžić). Glazbeni izričaj koji njeguje Nebo je veoma širok, a obuhvaća mnoštvo žanrova od jazza i bossa nove do preko indie popa.

Glazba benda Komedija kreće se u rasponu od rockabillyja i bluesa, preko rock i pop-etna, do brzih ska i punk ritmova kroz koje plešu razigrane swing dionice na klarinetu koji Komediji daje kabaretski štih. Posebnu boju daje i hrapavi waitsovski drunk’n’blues vokal, što dodatno začinjava glazbu benda. Kombinirajući elemente tradicionalne hrvatske i makedonske glazbe sa suvremenim glazbenim žanrovima ovaj kvartet razigrava notno crtovlje i razmiče granice u glazbi.

GRR Festival organizira udruga Atribut. Cijena ulaznice po danu je 30 kuna.

I. Š.

Izbornik