• Naslovna
  • Crna kronika
  • 78-godišnjak koji je ubio pse završio u pritvoru: Pse je ubio vatrenim oružjem nakon što su mu zaklali perad

78-godišnjak koji je ubio pse završio u pritvoru: Pse je ubio vatrenim oružjem nakon što su mu zaklali perad


78-godišnji Kninjanin koji je vatrenim oružjem ubio dva i ranio jednog psa završio je u pritvoru, a protiv njega je podignuta i kaznena prijava. Pse je ubio nakon što su mu zaklali perad.

Evo cjelovitog policijskog izvještaja:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 78-godišnjakom osumnjičenim za ubijanje ili mučenje životinja na štetu 22-godišnjaka i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni je 17. rujna oko 9 sati u Kninu u blizini svoje kuće, nakon što je začuo lavež pasa u svom kokošinjcu, a potom i uočio četiri psa i svojih 17 komada zaklanih peradi, vatrenim oružjem usmrtio dva psa nepoznatog vlasnika, koje je potom odvezao i bacio u obližnji potok. Tom prilikom osumnjičeni je ranio i psa u vlasništvo 22-godišnjaka, koji je zajedno s psom u vlasništvu 50-godišnjaka, pobjegao s mjesta događaja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku je pretražena obiteljska kuća osumnjičenog, kojom prilikom je osumnjičeni, prije početka pretrage, policijskim službenicima dragovoljno predao jedan pištolj, dvije automatske puške i ukupno 1.437 komada streljiva, od kojeg 1.160 komada puščanog i 247 pištoljskog streljiva, a što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a protiv njega će biti podnijet i Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju, dok će protiv 22-godišnjaka i 50-godišnjaka biti podnijeti Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.”, stoji u policijskom izvještaju.

Foto: Facebook stranica Kninske njuškice-Udruga Berta

I. Š. 

Izbornik