• Naslovna
  • Crna kronika
  • U Kninu uhvaćen maloljetni piroman: Tijekom ljeta u šest navrata izazivao požare u Žagroviću i Raškovićima gdje je prouzročena šteta od 1,3 milijuna kuna

U Kninu uhvaćen maloljetni piroman: Tijekom ljeta u šest navrata izazivao požare u Žagroviću i Raškovićima gdje je prouzročena šteta od 1,3 milijuna kuna


Kninska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad maloljetnim piromanom kojega se sumnjiči da je tijekom ljeta u šest navrata izazivao požare u Žagroviću i Raškovićima gdje je prouzročena šteta od 1,3 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

Evo i cjelovitoga izvještaja:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom osumnjičenim za šest kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičeni je u vremenu od 11. srpnja do 23. kolovoza, kao i dana 9. siječnja, u mjestu Žagroviću u pet navrata upaljačem, a 23. kolovoza povećalom, palio suhu travu s namjerom izazivanja požara na otvorenom prostoru. Ovako izazvanim  požarima je prijetila opasnost za imovinsku štetu velikih razmjera.

Tijekom ovog kriminalističkog je utvrđeno da je osumnjičeni 11. srpnja oko 13,30 sati nakon što je izazvao požar u Žagroviću, predio Bulne strane, kada je vidio da su vatrogasci taj požar stavili pod nadzor, oko 16,30 sati na suprotnoj strani između zaseoka Raškovići, Kolundžije i Zupčići, upaljačem zapalio suhu travu i izazvao požar na otvorenom prostoru. Ovaj požar je  ugašen 16. srpnja, a prema specifikaciji Hrvatskih šuma ovom prilikom je nastala šteta procijenjena na iznos od 1.309.084,70 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.”, stoji u izvještaju PU Šibensko-kninske.

I. Š.

Izbornik