• Naslovna
  • Rad gradske uprave
  • Prve trzavice vladajućih i oporbe u Gradskom vijeću nastale u vezi sastava odbora u kojima nema predstavnika HDZ-a

Prve trzavice vladajućih i oporbe u Gradskom vijeću nastale u vezi sastava odbora u kojima nema predstavnika HDZ-a


Prve trzavice vladajućih i oporbe u Gradskom vijeću nastale su na konstituirajućoj sjednici u vezi sastava odbora Gradskog vijeća – radnih tijela vijeća u kojima neće biti predstavnika HDZ-a.

Na jučerašnjoj sjednici to su upozorili HDZ-ovi vijećnici Josipa Rimac i Marinko Tokmakčija.

Potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova HDZ-a, Marinko Tokmakčija je istaknuo kako je time narušena dobra praksa da u svakom odboru bude i predstavnik oporbe, u ovom slučaju HDZ-a.

– Nadam se da riječi gradonačelnika o zajedništvu nisu isprazne – komentirao je takav potez Tokmakčija.

Gradska vijećnica HDZ-a i nositeljica liste te stranke za Gradsko vijeće, Josipa Rimac kazala je da se već na konstituirajućoj sjednici, neizborom HDZ-ovih vijećnika u odbore, pokazalo kako će nova vlast funkcionirati.

Komentar smo zatražili od gradonačelnika Marka Jelića i predsjednice Gradskog vijeća Vedrane Požar.

– Gradonačelnik je izvršna, a ne predstavnička vlast i kao  takav uopće ne sudjeluje u formiranju odbora. Koliko ja imam saznanja o ovom slučaju, HDZ nije podnio cjelovite prijedloge i nije kontaktirao većinu u vijeću u povodu formiranja odbora – kazao je Jelić.

Riječi gradonačelnika potvrdila je i predsjednica Gradskog vijeća, Vedrana Požar.

– Stvar je u tome da nas iz HDZ-a nisu kontaktirali i uputili prijedloge. Također, moram reći da u prošlim sazivima kada sam bila nezavisna vijećnica, nikad nisam bila u niti jednom odboru – kazala nam je Vedrana Požar.

Ivica Šimić

Foto: knin.hr

Izbornik