Sutra u Kninu Dani poslova u turizmu


Sutra (u utorak) će se u Sportskoj dvorani SŠ Lovre Montija od 9 do 16 sati održati Dani poslova u turizmu koji će uključivati predstavljanje poslodavaca na štandovima, panel rasprave i prikaz primjera dobre prakse.

Održavanje Dana poslova u turizmu prilika je za promociju poslova u turizmu te motiviranja svih onih koji su potrazi za poslom, bilo da su do sada radili u turizmu ili ne te mladih koji tek ulaze na tržište rada.

Očekuje se dosta posjetitelja, nezaposlenih osoba, učenika te mnogih drugih, a osim u Kninu, Dani poslova prethodno će se održati u Zagrebu. (14. 3.) i u Osijeku (7. 3.).

Projekt je nastao u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu, a s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

Ministarstvo turizma predstavit će na Danima poslova u turizmu u Kninu natječaj i održati informativne radionice za projekt „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ koji je sufinanciran u okviru Europskog socijalnog fonda.

Kroz ovaj natječaj osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 31,5 milijuna kuna za ustanove za obrazovanje odraslih i udruge u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi pola milijuna kuna, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu dva milijuna kuna.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik