• Naslovna
  • Crna kronika
  • Sudar vlaka i autobusa kod Drniša: dvije osobe bore se za život, 30 ozlijeđeno; Rampa uništena dan prije!

Sudar vlaka i autobusa kod Drniša: dvije osobe bore se za život, 30 ozlijeđeno; Rampa uništena dan prije!


vlak_autobus1_591153S1

Trideset osoba je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u 8.30 sati oko 500 metara prije pružnog prijelazu kod Drniša, između mjesta Badanj i Siverić. Prema prvim informacijama do nesreće je došlo kada je vlak iz pravca Knina udario u autobus Autotansporta Šibenik koji se kretao iz Knina za Drniš.

Kako saznajemo iz šibenske bolnice, dvije su osobe zadobile teške, po život opasne, tjelesne ozljede – riječ je o ozljedama glave. Jedna od njih je – putnica iz autiobusa koju je vlak direktno pogodio, nakon ukazane pomoći hitno prebačena u KBC Split.

Svi ostali, kazao nam je Nino Brajković, dežurni kirurg OB Šibenik, kojem je u pomoć odmah priskočilo još tri kirurga i četiri pet medicinskih sestara koji su pozvani iz pripravnosti i od kuće, zasad nisu životno ugroženi iako se ne može isključiti da među njima neće biti onih čije se ozljede mogu okvalificirati kao teške.

U akciji zbrinjavanja ozlijeđenih sudjelovale su ekipe Hitne pomoći iz Knina, Drniša i Šibenika, koje su reagirale vrlo brzo, jer su odmah po sudaru putnicima u pomoć priskočili mještani Badnja. Promet je zaustavljen kako cestovni tako i pružni.
Uzroci nesreće se utvrđuju.

Sve mjerodavne ekipe su na terenu. Očevid obavljaju policijski službenici PU šibensko-kninske PP Drniš. Pruga je za promet zatvorena do daljnjega”, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

Slavko Šerić iz HŽ infrastrukture otkrio je za HRT kako se rampa na prijelazu nije spustila jer se u nju dan prije uništio automobil prilikom odarca. Ekipa za popravak iz Zagreba trebala je doći tijekom dana.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Foto: Nikša Stipaničev / CROPIX

Izbornik