Hrvatske vode odobrile 7,2 milijuna kuna za projekte u Kninu


Temeljem zahtjeva Grada Knina i Komunalnog poduzeća, Upravno vijeće Hrvatskih voda odobrilo je financiranje u stopostotnom iznosu građenja vodnih građevina na području Knina, a ukupni iznos investicija je 7,2 milijuna kuna, izvijestili su iz Komunalnog poduzeća.

Financirat će se izgradnja kolektora za crpnu stanicu Ušće na Cesarićevoj obali, izgradnja crpne stanice Mlinarevići u Đerekovoj ulici, sanacija kanalizacijskog i oborinskog kolektora u Jovićevoj ulici,  izgradnja vodoopskrbnog i kanalizacijskog kolektora na Trgu Oluje, prespajanje korisnika na novoizgrađenu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu iz IPA projekta te uvezivanje SCADA sustava između vodosprema i crpilišta Šimića vrelo.

Dio spomenutih sredstava namijenjen je i za izvršene radove na crpnoj stanici Šimića vrelo.

Također, ove će se godine financirati i studijska te projektna dokumentacija za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Novom naselju Golubić.

Iz Komunalnog poduzeća su ujedno izvijestili kako su u tijeku pripremni radovi na spajanju naselja Medići na vodoopskrbni sustav grada Knina, a vrijednost radova je 345 tisuća kuna.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik