• Naslovna
  • Društvo
  • Nakon glasovanja projekt kninskih ekologa pobijedio na natječaju INA-e

Nakon glasovanja projekt kninskih ekologa pobijedio na natječaju INA-e


Poučno-edukativna staza Krka projekt je Ekološke udruge Krka iz Knina koji je pobijedio na natječaju INA-e, odnosno u glasanju na INA-inoj Facebook aplikaciji.

Preko tisuću ljudi angažiralo se glasanjem za kninski projekt

Evo i rezultata glasanja koje je zaključeno danas u 14 sati:

Knin 1032;
Dugopolje 982;
Gornja Stubica 763;
Pakrac 344.

Sat i pol prije kraja glasovanja Dugopolje bilo u “nedostižnom” vodstvu

Samo sat i pol prije kraja glasovanja Dugopolje je imalo 63 glasa prednosti, a preokret se dogodio 20-ak minuta prije kraja glasanja pa je pobjeda time slađa.

Kninjani su, nakon dobivanja aktivne zone u akciji Coca Cole prošloga mjeseca, još jednom pokazali zajedništvo i glasanjem se izborili za svoj grad. Treba zahvaliti i glasovima pristiglima iz susjednih gradova u županiji te svima onima koji vole i čuvaju rijeku Krku.

O projektu kninskih ekologa

Evo i par riječi o projektu.

Projektom bi se uredila obala rijeke Krke koja se sada koristi za šetnju i vožnju biciklom, no nije u potpunosti uređena. Prikupljena sredstva koristila bi se za postavljanje edukativnih ploča, stolova, klupa, stalaka za bicikle, koševa za otpad te kanti za odvojeno prikupljanje otpada. Predviđeno je i održavanje radionice za djecu o zaštiti okoliša, rijeci Krki i zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama koje obitavaju uz rijeku Krku te odvajanju i recikliranju otpada.

O natječaju INA-e

Nakon detaljnog vrednovanja projekata pristiglih na ovogodišnji natječaj Zeleni pojas, stručna komisija sastavljena od predstavnika relevantnih fakulteta, neovisnih stručnjaka za održivi razvoj te predstavnika Ininog Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša te Sektora korporativnih komunikacija odabrala je 17 pobjedničkih ideja koje će biti provedene u nadolazećem razdoblju uz financijsku podršku Ine u ukupnom iznosu od 340.000 kuna te pomoć Ininog Kluba volontera.

Na ovogodišnji natječaj pristigle su rekordne 222 prijave, a pobjednički projekti odabrani su temeljem jasno definiranih kriterija od kojih su najvažniji bili pripremljenost i kvaliteta projekta, stupanj povoljnog utjecaja na okoliš, jasno definirana područja kojima bi se dala podrška, kao i mogućnost realizacije projekta putem zajedničkih akcija u suradnji s Ininim klubom volontera.

Komisija je odabrala 17 projekata, dok je dodatni projekt po prvi put odabran glasanjem među četiri ponuđena na Ininoj Facebook stranici.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik