Grad od Ministarstva osigurao 4,3 milijuna kn za studentski dom; Dom gotov na jesen


Grad Knin osigurao je ukupno 4,3 milijuna kuna za opremanje studentskog doma i priključak na komunalnu infrastrukturu što znači da će dom biti otvoren do početka nove akademske godine, izvijestili su iz Grada.

Sredstva su osigurana jučer potpisivanjem dva ugovora.

Naime, Grad Knin zastupan po gradonačelniku Nikoli Blaževiću i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije zastupano po ministru regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislavu Tolušiću jučer su u prostorijama gradske uprave sklopili dva ugovora o sufinanciranju i financiranju gradnje studentskog doma.

Predmet Ugovora o sufinanciranju radova i usluga za projekt „Rekonstrukcija i adaptacija vojnih skladišta i prenamjena u Studentski dom – priključak Studentskog doma na komunalnu infrastrukturu“ vrijedan je 300 tisuća kuna. Ovim ugovorom konačno će se omogućiti dovršetak građevinskih radova na Studentskom domu, odnosno njegovo spajanje na komunalnu infrastrukturu čime bi se stekli uvjeti za tehnički prijem objekata i izdavanje uporabne dozvole.

Drugim ugovorom odnosno Dodatkom broj 1. Ugovora o financiranju, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je preuzelo poslove Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, a slijedno i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka preuzelo je financiranje opremanja Studentskog doma u iznosu od četiri milijuna kuna, uključujući i PDV.

Osim gradonačelnika Blaževića, potpisivanju su nazočili saborska zastupnica Josipa Rimac i zamjenik gradonačelnika Slaven Ivić te u ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Joško Vukušić.

Gradonačelnik Nikola Blažević izrazio je nadu da će sredstva realizirana sklapanjem ovih ugovora biti dostatna za dovršetak radova i opremanje Studentskog doma za nekoliko mjeseci, čime bi se stvorile pretpostavke za otvaranje doma već za studente koji ove godine budu upisivali akademsku godinu 2016./2017.

Gradonačelnik je ujedno iskoristio priliku zahvaliti saborskoj zastupnici i bivšoj gradonačelnici Josipi Rimac na snažnom lobiranju koje je dovelo do sklapanja ovih ugovora i njenom doprinosu u realizaciji projekta rekonstrukcije i adaptacije vojnih skladišta i njihove prenamjene u studentski dom kojim će u konačnici upravljati Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu.

Uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za potpuno zaključivanje financijske konstrukcije, očekuje se i finanacijska potpora Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, izvijestili su iz Grada.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik